Op drie plaatsen in Wuustwezel zijn grote rioleringswerken gestart.
Volledig scherm
Op drie plaatsen in Wuustwezel zijn grote rioleringswerken gestart. © Gemeente Wuustwezel

Drie grote rioleringswerven opgestart in Gooreind en Loenhout

WuustwezelOp drie verschillende plaatsen in Gooreind en Loenhout heeft de aannemer de spade in de grond gestoken voor grote rioleringsprojecten. Het gaat om werken in Oud-Gooreind/Akkerveken en de wijk Vennekens in Gooreind en de Sint-Lenaartseweg in Loenhout. De gemeente investeert in totaal 1,4 miljoen euro. De werken zouden tegen de zomer van 2022 afgerond moeten zijn.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. 80 miljoen keer bedankt! Deze Antwerpse verhalen hebben jullie het meest geraakt in 2021: van drama’s op Nieuw Zuid en Lange Leemstraat tot ‘relatie’ van vrouw met chimpansee in de Zoo
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  80 miljoen keer bedankt! Deze Antwerpse verhalen hebben jullie het meest geraakt in 2021: van drama’s op Nieuw Zuid en Lange Leemstraat tot ‘relatie’ van vrouw met chimpansee in de Zoo

  Dat Antwerpen ’t stad is, dé stad is, bewezen jullie, onze lezers, dit jaar opnieuw massaal. Ruim tachtig miljoen (!) keer werden onze artikels gelezen, van zowel binnen als buiten de Leien. Van de drama’s op het Nieuw Zuid en de Lange Leemstraat tot de invasie van wolven en de bijzondere verhouding tussen chimpansee Chita en een bezoeker van de Zoo.
 3. Slachtoffer van home invasion ‘werd gedwongen’ tot hulp bij drugslabo's: hij riskeert nu 6 jaar cel
  PREMIUM
  Oud-Turnhout/Merksplas

  Slachtof­fer van home invasion ‘werd gedwongen’ tot hulp bij drugsla­bo's: hij riskeert nu 6 jaar cel

  Een 46-jarige man uit Oud-Turnhout dreigt in zijn eentje te moeten opdraaien voor twee drugslabo’s in Merksplas en Oud-Turnhout. De man zegt dat hij gedwongen werd om mee te werken aan de labo’s waar onder andere crystal meth werd gemaakt. “Anders zou de drugsbende geweld gebruiken tegen vrouw en kinderen.” Toch stond de man als enige beklaagde terecht. Hij riskeert 6 jaar cel.
 1. Doodgeschoten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddetentie en onder psychiatrische begeleiding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”
  PREMIUM
  Brecht

  Doodgescho­ten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddeten­tie en onder psychiatri­sche begelei­ding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”

  De 21-jarige Rotterdammer Kenneth B. die woensdag overleed na de schietpartij in Sint-Lenaarts zat al sinds de lente van 2018 in jeugddetentie in de instelling Den Hey-Acker in Breda. Hij kreeg daar ook behandeling voor zijn psychische stoornis. Die straf kreeg hij opgelegd voor onder meer een overval, poging tot mishandeling, weerspannigheid, afpersing en doodsbedreiging. De maatregel werd in 2020 nog eens met twee jaar verlengd. Maar volgens zijn advocate ging het stilletjes aan de goede weg op.
 2. INTERVIEW. Langstzittende burgemeester van provincie Antwerpen hangt sjerp aan de haak: “Door corona minder moeite met afscheid”
  PREMIUM
  Malle

  INTERVIEW. Langstzit­ten­de burgemees­ter van provincie Antwerpen hangt sjerp aan de haak: “Door corona minder moeite met afscheid”

  De laatste dag van het jaar is voor de 71-jarige advocaat Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle) ook de laatste dag als burgervader van ‘zijn’ Malle. Na maar liefst 27 jaar geeft de langstzittende burgemeester van de provincie Antwerpen de fakkel door aan de 30-jarige Sanne Van Looy (N-VA). Samen met het politiek icoon werpen we voor een laatste keer een terugblik op dit tijdperk.