Heel wat mensen negeren de verbodsborden aan het Groot Schietveld.
Volledig scherm
Heel wat mensen negeren de verbodsborden aan het Groot Schietveld. © Toon Verheijen/RV

Defensie belt voortaan meteen politie bij overtreders op Groot Schietveld: “Op terrein met niet-ontplofte munitie komen joggen is géén goed idee”

Wuustwezel/Brecht/BrasschaatOvertreders die het toegangsverbod aan hun laars lappen en doodleuk het Groot Schietveld betreden; Defensie is ze méér dan beu. Voortaan zal de politie erbij gehaald worden wanneer iemand betrapt wordt op het negeren van verbodsborden, afsluitingen en rode vlaggen. “We hebben er al zo vaak voor gewaarschuwd, maar er lijkt geen verbetering in te zitten”, zegt bevelhebber Erik Verstraelen. “De voorbije twee weken hebben we 142 inbreuken vastgesteld.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. 45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleerderij Sterkstokers: “Een beetje zoals whisky”
  PREMIUM
  Brecht

  45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleer­de­rij Sterksto­kers: “Een beetje zoals whisky”

  De Kempense stokerij Sterkstokers lanceert een eigen ‘bierbrand’. Het gaat om een spirit die wordt gedistilleerd uit bier. De voorbije maanden wist Sterkstokers zo 45.000 liter bier een tweede leven te geven dat anders gedoemd was om weggegoten te worden. Om welk bier het gaat houden ze bij Sterkstokers en op vraag van de brouwer liever geheim. “Na veel testen zijn we echt tevreden met het resultaat”, zegt Thomas Cuyvers.