Het gemeentehuis van Wuustwezel.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wuustwezel. © Toon Verheijen

Coronacrisis kost gemeenten 700.000 extra in bijdrage aan politiezone Grens

WuustwezelDe gemeente Wuustwezel moet de bijdrage voor de politiezone Grens volgend jaar met 200.000 euro optrekken naar 2,6 miljoen euro en dat heeft alles te maken met de coronacrisis. Het totale extra kostenplaatje voor de drie gemeenten samen (Kalmthout, Essen en Wuustwezel) komt op 700.000 euro. De coronacijfers in Wuustwezel gingen de voorbije dagen overigens weer de hoogte in.

 1. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
  Aartselaar

  Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

  De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
 2. Hoogstraten: na kinderdagverblijf nu ook sportclub getroffen en besmettingscijfers blijven stijgen
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Hoogstra­ten: na kinderdag­ver­blijf nu ook sportclub getroffen en besmet­tings­cij­fers blijven stijgen

  De stad Hoogstraten heeft te kampen met een blijvende stijging van het aantal besmettingen. Zondag alleen al waren er 14 bevestigde gevallen en voor de voorbije twee weken komt het aantal op 140. Naast het kinderdagverblijf Spijker heeft nu ook een sportclub haar werking volledig stilgezet. De andere besmettingen zouden zich vooral voordoen in familiaal verband én bij kleinere KMO’s. “Het onderzoek loopt of het de Britse variant is”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). “We bekijken of jeugdactiviteiten afgeschaft moeten worden.”
 1. Hartverwarmend: Kroatisch gezin uit Essen dat oproep deed naar spullen voor slachtoffers van de aardbeving in Kroatië wordt overstelpt met schenkingen: “Nu al zeker twee vrachtwagens vol”
  Essen

  Hartverwar­mend: Kroatisch gezin uit Essen dat oproep deed naar spullen voor slachtof­fers van de aardbeving in Kroatië wordt overstelpt met schenkin­gen: “Nu al zeker twee vrachtwa­gens vol”

  Heel wat mensen hebben in dit prille nieuwe jaar al meteen hun warme hart getoond. Een Kroatisch gezin uit Essen was zo hard geraakt door de aardbeving die hun moederland net voor de jaarwisseling teisterde, dat ze een oproep lanceerden om zoveel mogelijk spullen te verzamelen. En met succes. “We zijn zo verrast door de hartverwarmende reacties. We kunnen volgende week al zeker met twee vrachtwagens vertrekken”, vertelt initiatiefneemster Kristina Stanic. Spullen mogen nog altijd binnengebracht worden bij tennisclub Rozenhof.
 2. Burgemeester Hoogstraten blijft pleiten voor derde vaccinatiedorp in zijn stad: “We gaan de site van de Coöperatie blijven voorstellen”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Burgemees­ter Hoogstra­ten blijft pleiten voor derde vaccinatie­dorp in zijn stad: “We gaan de site van de Coöperatie blijven voorstel­len”

  De Eerstelijnszone Kempenland heeft gekozen voor vaccinatiedorpen op de Philipssite in Turnhout en Weelde Depot in Weelde Statie (Ravels). De Coöperatie Hoogstraten is dus afgevallen, maar burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) blijft bij Vlaanderen ijveren om in Kempenland een derde locatie te voorzien. “Alle begrip voor de logistieke impact van zo'n vaccinatiecentrum, maar een derde centrum zou toch van pas komen.”
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"