Het gemeentehuis van Wuustwezel.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wuustwezel. © Toon Verheijen

Coronacijfers Wuustwezel gaan in tegen de dalende tendens, onderzoek naar mogelijk besmettelijkere variant

WuustwezelDe coronacijfers dalen in Vlaanderen in het algemeen, maar in Wuustwezel lijken ze tegen de nationale tendens in te gaan. Op 28 december waren er 32 besmettingen verspreid over zeven dagen. Op 2 januari waren dat er 53. Microbioloog Herman Goossens sprak in De Tijd over een onderzoek naar een (meer) besmettelijke variant als oorzaak. “Wij zien in elk geval géén rode draad in de stijging van het aantal besmettingen”, zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V).

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Na anderhalf jaar blessureleed wint olympiër Marten Van Riel meteen internationale topwedstrijd: “Dit is echt genieten”
  Super League Triathlon

  Na anderhalf jaar blessure­leed wint olympiër Marten Van Riel meteen internatio­na­le topwed­strijd: “Dit is echt genieten”

  Na anderhalf jaar blessureleed lijkt olympisch atleet Marten Van Riel eindelijk weer de oude te zijn. De triatleet uit Loenhout verscheen afgelopen weekend aan de start van de Arena Games in Londen, een indoortriatlon met zwemmen in binnenzwembad, fietsen op de rollen en lopen op de loopband. Ambities had Van Riel er niet echt, maar tot zijn eigen verbazing pakte hij wel de winst in de Britse hoofdstad en liet hij grote namen als de Duitser Nieschlag en de Brit Brownlee achter zich. Van Riel en de Olympische Spelen in Tokio, het zou zomaar een succesformule kunnen worden komende zomer.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"