Herwig Kempenaers en Jan Hadermann van Clics overhandigen speelgoedpakketten aan Stichting De Kleine Strijders.
Volledig scherm
Herwig Kempenaers en Jan Hadermann van Clics overhandigen speelgoedpakketten aan Stichting De Kleine Strijders. © Tessa Kraan

Clics en Elindus zetten actie op voor Stichting De Kleine Strijders: “Blij dat we dit warme project kunnen steunen”

Wuustwezel/Hoogstraten/Turnhout/BrasschaatEnergieleverancier voor ondernemers Elindus en de gekende speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel slaan de handen in elkaar.  Ze hebben samen een actie op poten gezet om Stichting De Kleine Strijders uit Hoogstraten te steunen. Zij schenken speelgoedpakketten aan kinderen in het ziekenhuis AZ Turnhout en AZ Klina in Brasschaat. “We zijn blij dat we deze warme organisatie kunnen steunen", vertellen de twee ondernemers. 

 1. Vriendschapsfraudeur op Facebook maakt tot 300.000 euro buit bij eenzame, goedgelovige vrouwen: “Ze is nog steeds in de ban van die ‘Amerikaanse militair’”
  PREMIUM
  Koksijde/Machelen/Merelbeke/Brecht/Assenede

  Vriend­schaps­frau­deur op Facebook maakt tot 300.000 euro buit bij eenzame, goedgelovi­ge vrouwen: “Ze is nog steeds in de ban van die ‘Amerikaan­se militair’”

  “Mijn cliënte gelooft nog steeds niet dat ze opgelicht is. Het kost enorm veel moeite om haar uit te leggen dat die ‘vriend’ een oplichter is”, klonk het dinsdagmorgen in de Veurnse rechtbank. Een 40-jarige Nigeriaan uit Machelen stond er bij verstek terecht voor vriendschapsfraude via Facebook. Verdeeld over meerdere slachtoffers maakte hij bijna 300.000 euro buit, door een verhaaltje op te hangen over een... Amerikaanse militair in Jemen die overgeplaatst wordt naar Irak. Hij riskeert 38 maanden celstraf.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.