De 6-jarige Wout uit Wuustwezel, die doof geboren werd, doet samen met zijn 10-jarige buurjongen het gebaar voor 'steppen' op de eerste les Vlaamse Gebarentaal voor de tweede groep.
Volledig scherm
PREMIUM
De 6-jarige Wout uit Wuustwezel, die doof geboren werd, doet samen met zijn 10-jarige buurjongen het gebaar voor 'steppen' op de eerste les Vlaamse Gebarentaal voor de tweede groep. © Klaas De Scheirder

Buren krijgen dove Wout (6) op bezoek bij hun les Vlaamse Gebarentaal: “Ik ken al wel het gebaar voor steppen”

Een tweede groep van 18 deelnemers heeft woensdagavond haar eerste les van de cursus gebarentaal gekregen in Wuustwezel. Die kwam er toen een aantal buren lieten weten dat ze wilden kunnen communiceren met de 6-jarige Wout uit Wuustwezel, die doof geboren werd. Ook Wout zelf kwam met zijn mama, papa en zusje een kijkje nemen op de start van de lessenreeks. Wat de vrolijke jongen ervan vindt dat buren en familie dit voor hem willen doen? “Heel leuk!”, gebaart hij. 

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Buren volgen les Vlaamse Gebarentaal om met dove Wout (6) te communiceren: “Eindelijk ga ik kunnen vragen wat hij wil drinken”
  PREMIUM

  Buren volgen les Vlaamse Gebaren­taal om met dove Wout (6) te communice­ren: “Eindelijk ga ik kunnen vragen wat hij wil drinken”

  Een aantal familieleden en buren van Wout hebben maandagavond hun eerste les van de cursus gebarentaal gekregen in Wuustwezel om te kunnen communiceren met de 6-jarige jongen, die doof geboren werd. Heel wat andere Wuustwezelnaars kwamen beroepswege of uit eigen interesse. Buurvrouw Nikki Caryn (28) hoopt dankzij de lessen zich verstaanbaar te kunnen maken voor Wout. “Als hij komt spelen met mijn 5-jarig zoontje Xander, wil ik hem kunnen uitleggen wat mag en niet mag of vragen wat hij wil drinken.”
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered