Rudy Verbeeck, korpschef van de politiezone Grens (Kalmthout, Essen en Wuustwezel).
Volledig scherm
PREMIUM
Rudy Verbeeck, korpschef van de politiezone Grens (Kalmthout, Essen en Wuustwezel). © Toon Verheijen


“Misschien niet erg professioneel, maar ik heb ook al stilletjes geweend”: In het korps van politiechef Rudy Verbeeck is slachtoffers opvangen al twintig jaar topprioriteit

Wuustwezel/Essen/Kalmthout“Ik heb ooit nog meegemaakt dat een politiechef de deur naar de gang opende, en ‘waar is de vrouw van de dode?’ riep.” Het liet een blijvende indruk na op korpschef Rudy Verbeeck: zo zou het er in zijn commissariaat niet aan toegaan. Waar we vandaag, op 22 februari, de Europese Dag van het Slachtoffer ‘vieren’, heeft zijn korps al jaren een team dat slachtoffers en nabestaanden bijstaat. Hoe belangrijk dat is, ondervond hij helaas ook zelf van zeer nabij toen hij op tragische wijze een kleinkind verloor.

 1. “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenmaker van zijn 14de tot zijn 91ste
  PREMIUM
  Kalmthout

  “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenma­ker van zijn 14de tot zijn 91ste

  Victor Van Alphen (95), ’s lands bekendste schoenmaker, is overleden. Tot vier jaar geleden, tot zijn 91ste(!), kroop hij nog regelmatig achter zijn leest. Hij was de laatste telg van de schoenmakersfamilie Van Alphen die héél Kalmthout en omstreken van opgelapte schoenen heeft voorzien. Een stielman zoals ze er nog weinig maken. Een eerbetoon aan de man die eeuwig schoenmaker leek te blijven.
 2. Woonecoloog Lisa plant eerste particuliere ‘Tiny Forest’ van ons land in haar achtertuin: “Anderen stimuleren om aan bosherstel te doen”
  Essen

  Wooneco­loog Lisa plant eerste particulie­re ‘Tiny Forest’ van ons land in haar achtertuin: “Anderen stimuleren om aan bosherstel te doen”

  Fervent natuurliefhebber en woonecoloog Lisa van Hoof (40) heeft het eerste particuliere ‘Tiny Forest’ in België aangeplant. Het dichtbegroeide minibos staat in Wildert (Essen), waaraan ze de toepasselijke naam ‘de Wildertnis’ gegeven heeft. “Zelf streef ik naar een woonvorm waarbij de mens één is met de natuur, met een minimale belasting voor de omgeving”, vertelt ze.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica