De actie van de boerinnen op de markt in Wuustwezel.
Volledig scherm
De actie van de boerinnen op de markt in Wuustwezel. © rv

Boerinnen voeren actie tegen stikstofbeleid: “Laat de landbouw niet verdwijnen”

Wuustwezel/Brecht/Essen/Kalmthout/StabroekEen aantal land- en tuinbouwvrouwen uit de regio hebben woensdag een actie gehouden op de markt van Wuustwezel. Hun boodschap was duidelijk: ‘Laat de landbouw niet verdwijnen’. De dames maken zich namelijk zorgen over het stikstofbeleid en de plannen rond het Grenspark Kalmthoutse Heide.

 1. Van Plopsa Station tot indoor skiën: 7 leuke binnenactiviteiten in de regio Antwerpen voor jou en je kroost tijdens de herfst
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Plopsa Station tot indoor skiën: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten in de regio Antwerpen voor jou en je kroost tijdens de herfst

  De herfst is in het land. Zonnestralen en warme temperaturen hebben ondertussen plaatsgemaakt voor regenbuien en kil weer. Maar dat hoeft jou niet tegen te houden om uitstapjes te plannen met je kroost. Wij selecteerden voor jullie alvast 7 leuke indooractiviteiten in Antwerpen en omstreken. Van je striphelden ontmoeten in het Plopsa Station in Antwerpen tot skiën op Aspen in Wilrijk. Met deze tips weet je wat te doen.
 2. Nederlandse brandweermannen komen mee blussen in grensstreek van Hoogstraten: “Voor de brandweer telt elke seconde dus dit kan van levensbelang zijn”
  Hoogstraten

  Nederland­se brandweer­man­nen komen mee blussen in grens­streek van Hoogstra­ten: “Voor de brandweer telt elke seconde dus dit kan van levensbe­lang zijn”

  De Hulpverleningszone Taxandria heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Voortaan zal in de grensstreek van de Hoogstraatse deelgemeenten de Nederlandse brandweer automatisch verwittigd worden én mee uitrukken. “Voor de brandweer telt elke seconde dus als we op deze manier tijd kunnen winnen, moeten we daar wel fors op inzetten”, zegt zonecommandant Luc Faes.
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.