De boeren hielden onder meer halt in Wuustwezel.
Volledig scherm
De boeren hielden onder meer halt in Wuustwezel. © Klaas De Scheirder

Boeren vragen aandacht voor hun toekomst: “We willen meer zekerheid om te ondernemen”

Wuustwezel/HoogstratenLeden van de Groene Kring trokken woensdag door een deel van de provincie om meer aandacht te vragen voor hun zekerheid. De (jonge) land- en tuinbouwers voelen naar eigen zeggen steeds minder ruimte om te ondernemen. 

 1. Commissie Defensie van Kamer ondervraagt minister over brand op Groot Schietveld: “Waarom is brandweer pas na vijftien minuten verwittigd?”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Commissie Defensie van Kamer onder­vraagt minister over brand op Groot Schietveld: “Waarom is brandweer pas na vijftien minuten verwittigd?”

  CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh uit Kalmthout stelt zich vragen bij militaire schietoefeningen bij grote droogte. Samen met negen collega’s in de commissie Defensie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers ondervroeg hij minister van Defensie Dedonder (PS). “Er is veel aandacht voor brandbestrijding en dat brandweer heeft dat geweldig gedaan, maar eigenlijk moet het voorkomen van branden prioritair zijn”, zegt Jef Van den Bergh (CD&V). Opvallend: pas een kwartier na de brand was uitgebroken werd de brandweer op de hoogte gesteld.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm