Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld.
Volledig scherm
Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld. © emz/Belga

Bataljon Artillerie zal toch niet midden mei herstarten met schietoefeningen: “Eerst overleg met burgemeesters”

Brecht/Wuustwezel/BrasschaatHet Bataljon Artillerie legde maandag nog een verklaring af via de sociale media over de brand op het Groot Schietveld waarin verklaard werd dat ze de komende twee weken geen schietoefeningen zouden doen. Die verklaring werd woensdagavond plots ingetrokken. “We hervatten pas na overleg met de burgemeesters”, klinkt het plots. 

  1. Burgemeesters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweerlui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”
    PREMIUM
    Brecht/Wuustwezel

    Burgemees­ters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweer­lui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”

    Het was een hels weekend voor de bijna 200 brandweerlui die dagenlang in de weer zijn geweest om de enorme verwoestende brand op het Groot Schietveld de kop in te drukken. De gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht zijn hen enorm dankbaar, maar net zo goed de politie, de medische hulpdiensten als de geëvacueerde bewoners of cateraars die voor eten zorgden. “Maar laat ons vooral ook lessen trekken en samen met Defensie bekijken hoe we moeten omgaan met dit waardevolle natuurgebied”, vertellen burgemeesters Sven Deckers (N-VA) en Dieter Wouters (CD&V).