Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld.
Volledig scherm
Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld. © emz/Belga

Bataljon Artillerie zal toch niet midden mei herstarten met schietoefeningen: “Eerst overleg met burgemeesters”

Brecht/Wuustwezel/BrasschaatHet Bataljon Artillerie legde maandag nog een verklaring af via de sociale media over de brand op het Groot Schietveld waarin verklaard werd dat ze de komende twee weken geen schietoefeningen zouden doen. Die verklaring werd woensdagavond plots ingetrokken. “We hervatten pas na overleg met de burgemeesters”, klinkt het plots. 

 1. Burgemeesters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweerlui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Burgemees­ters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweer­lui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”

  Het was een hels weekend voor de bijna 200 brandweerlui die dagenlang in de weer zijn geweest om de enorme verwoestende brand op het Groot Schietveld de kop in te drukken. De gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht zijn hen enorm dankbaar, maar net zo goed de politie, de medische hulpdiensten als de geëvacueerde bewoners of cateraars die voor eten zorgden. “Maar laat ons vooral ook lessen trekken en samen met Defensie bekijken hoe we moeten omgaan met dit waardevolle natuurgebied”, vertellen burgemeesters Sven Deckers (N-VA) en Dieter Wouters (CD&V).
 2. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 1. Komende twee weken geen schietoefeningen op Groot Schietveld: leger bekijkt maatregelen na natuurbrand
  Brasschaat/Brecht/Wuustwezel

  Komende twee weken geen schietoefe­nin­gen op Groot Schietveld: leger bekijkt maatrege­len na natuur­brand

  De komende twee weken zal het leger geen schietoefeningen doen op het militaire domein en natuurgebied Groot Schietveld op de grens van Brasschaat, Brecht en Wuustwezel. Na de grote brand die 570 hectare heide en bos in as legde, wil Bataljon Artillerie Brasschaat in detail bekijken welke bijkomende maatregelen nodig zijn om het risico op een dergelijke brand in de toekomst te vermijden. Dat meldt luitenant-kolonel en korpscommandant Patrick Mestdagh op Facebook.
 2. Aardbeienteler Raf Quirijnen krijgt premier De Croo over de vloer: “Met extra maatregelen zijn we coronacrisis toch goed door gesparteld”
  Loenhout/Hoogstraten

  Aardbeien­te­ler Raf Quirijnen krijgt premier De Croo over de vloer: “Met extra maatrege­len zijn we coronacri­sis toch goed door gesparteld”

  Voor de tuinbouwsector en dus zeker ook de aardbeitelers was het coronajaar zeker geen evidentie omdat zij veelal beroep doen op seizoensarbeiders. Maar dankzij inspanningen van de overheid en de Boerenbond, hebben de meeste bedrijven zich toch door de moeilijke periode kunnen sleuren. “We hebben alle aardbeien kunnen plukken die we wilden plukken", lacht Raf Quirijnen.