Ook heel wat kinderen nemen deel aan de jaarlijkse processie.
Volledig scherm
Ook heel wat kinderen nemen deel aan de jaarlijkse processie. © Frans Van Hasselt

460 vrijwilligers herdenken pelgrimstocht

LOENHOUTHonderden mensen kwamen gisteren onder een stralende zon kijken naar de Heilige Quirinusprocessie in de straten van Loenhout. 460 vrijwilligers trokken er in historische kostuums op uit om de pelgrimstocht van Quirinus te herdenken.

 1. Directie 't Kantoor verbolgen over uitspraak N-VA-raadslid over anderstalige kinderen in scholen: “Vol vooroordelen en niet gestoeld op feiten”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  Directie 't Kantoor verbolgen over uitspraak N-VA-raads­lid over anderstali­ge kinderen in scholen: “Vol vooroorde­len en niet gestoeld op feiten”

  Een uitspraak van Amber Vermeiren (N-VA) in de nieuwsbrief van de partij is bij het schoolteam van ’t Kantoor hard aangekomen. Het gaat over het stijgend aantal kinderen van vreemde origine in Wuustwezelse scholen. “Het is belangrijk dat deze kinderen integreren en Nederlands leren, anders bestaat de kans dat andere kinderen in hun ontwikkeling worden tegengehouden.” Directrice Wen Van Hees van ’t Kantoor én het hele schoolteam vinden de uitspraken niet passend. “Net door die verschillende culturen komen onze kinderen er sterker uit.” Amber Vermeiren (N-VA) zegt geen enkele school te willen viseren. “Het zijn bezorgdheden die ik hoor.”
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel