Het gemeentehuis van Wuustwezel
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wuustwezel © Toon Verheijen

2022 is begonnen: aan deze wegenwerken en werven mogen inwoners van Loenhout, Gooreind en Wuustwezel zich verwachten

WuustwezelAls er nog zekerheden zijn in het dagelijkse leven dan is dat wel dat er ook dit jaar weer een aantal wegenwerken en werven zullen verdergezet of opgestart worden. Wij zetten de belangrijkste voor Wuustwezel, Loenhout en Gooreind op een rijtje. 

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. “Ze zijn alles en iedereen kwijt”: vrijwilliger Carl verhaalt hartverscheurend relaas van ouder Oekraïens koppel
  Wuustwezel/Brasschaat

  “Ze zijn alles en iedereen kwijt”: vrijwilli­ger Carl verhaalt hartver­scheu­rend relaas van ouder Oekraïens koppel

  De 51-jarige Carl Van Dyck uit Wuustwezel, als schrijver beter bekend als ‘De man met de Baard’, trok vorig weekend vanuit Brasschaat met Belgian Volunteers for Humanity vzw naar de Pools-Oekraïense grens. Van daaruit vervoerde hij een ouder Oekraïens koppel richting Nederland. Tijdens die rit vernam hij dat de senioren hun hele familie na een explosie dood hebben moeten aantreffen. Het aangrijpend verhaal heeft Carl neergepend.
 2. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de ruime regio rond Antwerpen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout. Bij deze vier zaken neem je zelf je verpakking mee.