1. Gemeente zoekt veel vrijwilligers, Jan Van den Kieboom (61) is al drie jaar gemachtigd opzichter: “Je krijgt veel dankbaarheid”
  Wuustwezel

  Gemeente zoekt veel vrijwilli­gers, Jan Van den Kieboom (61) is al drie jaar gemachtigd opzichter: “Je krijgt veel dankbaar­heid”

  De gemeente Wuustwezel is op zoek naar verschillende vrijwilligers. Op de dag van de vrijwilliger, maandag 5 december, zette het alle vrijwilligers in de kijker maar lanceerde het tegelijkertijd een warme oproep. “We zijn trots op onze vrijwilligers, maar we kunnen er nog altijd extra gebruiken.” Jan Van den Kieboom (61) kan het alleen maar aanraden. “Een sprong in het onbekende maar je krijgt er veel voor terug.”
 2. Vriendjes verkopen ‘Warme Kaartjes’ voor hun zieke kameraadjes Lou en Sete: “We willen nog heel lang samen met hen plezier maken”
  PREMIUM
  Loenhout

  Vriendjes verkopen ‘Warme Kaartjes’ voor hun zieke kameraad­jes Lou en Sete: “We willen nog heel lang samen met hen plezier maken”

  Zes vriendjes uit Loenhout hebben ook dit jaar weer besloten om deze najaarsperiode zelfgemaakte ‘Warme Kaartjes’ te verkopen. De opbrengst van hun geweldige actie gaat naar hun zieke kameraadjes Lou (9) en Sete (11), die allebei aan een zeldzame ziekte lijden. De twee vorige jaren bracht hun actie respectievelijk 3.115 en 5.000 euro op. “We hopen stiekem dat we zelfs meer kunnen ophalen”, zeggen ‘De Zes’ die hier hun warme actie toelichten.
 1. Van Akotrie tot Rodenburg: bij deze 6 winkels in de regio Antwerpen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Akotrie tot Rodenburg: bij deze 6 winkels in de regio Antwerpen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de ruime regio rond Antwerpen op waar je daarvoor terechtkan: van Akotrie in Antwerpen tot Rodenburg in Schoten.
 2. Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Kempen

  Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de Kempen op waar je daarvoor terechtkan: van Lux Treasures in Hoogstraten tot Anders at Home in Herentals.
 1. Geluidsarm vuurwerk mag mits toelating, politie zal extra waakzaam zijn: “Al moeten we ons geen illusies maken: we kunnen niet overal tegelijk zijn”
  PREMIUM
  Essen

  Geluidsarm vuurwerk mag mits toelating, politie zal extra waakzaam zijn: “Al moeten we ons geen illusies maken: we kunnen niet overal tegelijk zijn”

  Wie in Essen vuurwerk wil afsteken tijdens de nacht van oud op nieuw, kan dat alleen als het geluidsarm is én je een toelating hebt gevraagd en gekregen van de burgemeester. Al maakt de gemeente zich uiteraard geen illusies en weten ze ook dat er zal afgestoken worden. “Onze politiemensen zijn extra alert, maar ze kunnen natuurlijk niet overal zijn”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V). Al hoopt de gemeente dat vuurwerkbommen zoals tijdens de vorige jaarwisseling achterwegen blijven.
 2. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 1. Bistro Kotee baadt in kerstsfeer: “We gaan tijdens de feestdagen maximaal open”
  Gooreind

  Bistro Kotee baadt in kerstsfeer: “We gaan tijdens de feestdagen maximaal open”

  De uitbaters van Bistro Kotee in Gooreind hebben hun zaak ondergedompeld in ware kerstsfeer. Waar je ook gaat zitten in de kleine maar gezellige zaak van Koen en Natasja Verberck kan je wel iets van kerstversiering bewonderen. En uiteraard zijn ook de volledig zelfgemaakte taarten en biscuits van Natasja in het thema zoals een kerstbusch in de vorm van een kerststalletje. “We gaan ook op de feestdagen open, want dit is dé periode van het jaar om gezelligheid te creëren”, zeggen Koen en Natasja.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Fotograaf en beeldend kunstenaar met een passie voor natuur en tekenen Dominique Van Huffel stelt tentoon in zaal Pax
  Hoogstraten

  Fotograaf en beeldend kunstenaar met een passie voor natuur en tekenen Dominique Van Huffel stelt tentoon in zaal Pax

  Fotograaf en beeldend kunstenaar Dominique Van Huffel (60) exposeert nog tot 11 december met ‘HOUT’ in zaal Pax. De expo is alle dagen te bezichtigen tussen 14.30 en 17 uur en op zondag tot 19 uur. Dominique ontving in zijn carrière tal van prijzen. In zijn fotografie, die hij vaak op straat beoefent, staat de mens in al zijn verschijningsvormen centraal.
 2. Suske en Wiske leven verder in uniek beeldje met linken naar Kalmthout, unieke portfolio van Willy Vandersteen op komst: “Kalmthout, als je van Suske en Wiske houdt”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Suske en Wiske leven verder in uniek beeldje met linken naar Kalmthout, unieke portfolio van Willy Vander­steen op komst: “Kalmthout, als je van Suske en Wiske houdt”

  Stripfanaat en bezieler van alles wat met Suske en Wiske te maken heeft in Kalmthout Jan Francken brengt dit najaar twee unieke verzamelobjecten uit. In samenwerking met de firma Parastone heeft hij een beeldje van Suske en Wiske laten maken waarvan slechts 400 exemplaren beschikbaar zijn. Striptekenaar Dirk Van der Auwera heeft dan weer een unieke kerstkaart getekend. “Kalmthout, als je van Suske en Wiske houdt”, knipoogt Jan Francken. En er komt nog een portfolio waarbij tien kunstenaars Willy Vandersteen hebben getekend op een Kalmthoutse locatie.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.