1. Muzikant Wim Geysen brengt nieuw album uit op... USB-stick: “Zo kunnen mensen het overal afspelen”
  Wuustwezel/Oostende

  Muzikant Wim Geysen brengt nieuw album uit op... USB-stick: “Zo kunnen mensen het overal afspelen”

  Zanger-muzikant-artiest en kersvers Oostendenaar Wim Geysen lanceert dit weekend zijn gloednieuw album ‘Sprokkels’. Hij kreeg daarvoor de hulp van een aantal bevriende muzikanten. Het wordt geen klassieke cd, maar wel een USB-stick in een cassettehoesje. “Zo kunnen mensen het echt overal afspelen”, zegt Wim enthousiast. Het album wordt zondag live gestreamd vanuit Mimuze in het Antwerpse Kalmthout.
 2. Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”
  Sint-Lenaarts/Loenhout/Hoogstraten

  Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”

  Mats Stoffelen (16) zou volop het leven moeten ontdekken, maar in plaats daarvan vecht hij een verbeten strijd uit tegen kanker. Om niet zomaar aan de zijlijn te blijven staan, besloot nonkel Kris Driessens om zijn grote droom waar te maken: een eigen geluidsstudio op zijn kamer zodat hij zijn hobby om filmpjes in te spreken kan beoefenen. “Voor iedereen die de tocht van mij en enkele vrienden steunt, beloof ik zondag een kaarsje te branden. Ik heb de pastoor al gewaarschuwd: het worden er veel”, lacht Kris. “En voor iedereen die al gesteund heeft: een dikke, heel dikke merci.”
 1. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 3. Politiezone Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Politiezo­ne Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant

  In verschillende Nederlandse gemeenten lijkt het aantal inbraken weer fors te stijgen nu dat de maatregelen versoepeld zijn, maar in enkele politiezones in de noordrand van Antwerpen lijkt die tendens zich niet voort te zetten. Al is er in de politiezone Grens wél een kleine stijging. De politie wil graag ook enkele tips meegeven om inbrekers af te schrikken.
 1. Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstraten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen
  Hoogstraten

  Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstra­ten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen

  Paul Snoeys (54) van restaurant-brasserie De Gulden Coppe in Hoogstraten is de nieuwe voorzitter van Horeca provincie Antwerpen. Hij volgt daarmee Ed Van den Ouweland (58), ex-Hoogstratenaar en tegenwoordig woonachtig in Schilde, op. “We hebben de voorbije jaren onze sector op de kaart gezet en geprofessionaliseerd”, klinkt het. Ed runde verschillende horecazaken waaronder tot 2019 brouwerij ‘t Pakhuis in Antwerpen.
 2. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 1. Kempense voetbalfans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”
  Kempen

  Kempense voetbal­fans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”

  Net zoals de Rode Duivels het Europees Kampioenschap met een zege begonnen door met 3-0 van Rusland te winnen, startten ook de voetbalfans uit onze regio hun voetbalfeest op een positieve manier. Verspreid over de hele Kempen zakten supporters af naar verschillende zomerbars en terrassen om de wedstrijd op groot scherm bij te wonen. Ook in Herentals, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar genoot men van de eerste zege van ons nationale elftal.
 1. Aardbeienteler Raf Quirijnen krijgt premier De Croo over de vloer: “Met extra maatregelen zijn we coronacrisis toch goed door gesparteld”
  Loenhout/Hoogstraten

  Aardbeien­te­ler Raf Quirijnen krijgt premier De Croo over de vloer: “Met extra maatrege­len zijn we coronacri­sis toch goed door gesparteld”

  Voor de tuinbouwsector en dus zeker ook de aardbeitelers was het coronajaar zeker geen evidentie omdat zij veelal beroep doen op seizoensarbeiders. Maar dankzij inspanningen van de overheid en de Boerenbond, hebben de meeste bedrijven zich toch door de moeilijke periode kunnen sleuren. “We hebben alle aardbeien kunnen plukken die we wilden plukken", lacht Raf Quirijnen.
 2. Stad en secundaire scholen doen oproep aan jongeren en hun omgeving: “Hou alsjeblieft nog éven vol, want een quarantaine tijdens examens is niet leuk”
  Hoogstraten

  Stad en secundaire scholen doen oproep aan jongeren en hun omgeving: “Hou alsje­blieft nog éven vol, want een quarantai­ne tijdens examens is niet leuk”

  Het stadsbestuur van Hoogstraten vraagt in een brief aan alle leerlingen en hun ouders van de secundaire scholen om nog een aantal weken strikt de coronamaatregelen te volgen. De brief is ondertekend door Klein Seminarie, VTI Spijker, ASO Spijker, VITO en het CLB. De laatste weken doken er meer en meer besmettingen op die dikwijls gelinkt konden worden aan de vrije tijd.
 1. Dorpsfiguren komen weer tot leven in ‘Kalmthout in Beelekes II’: “We kregen veel vraag naar een vervolg”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Dorpsfigu­ren komen weer tot leven in ‘Kalmthout in Beelekes II’: “We kregen veel vraag naar een vervolg”

  Het unieke stripboek ‘Kalmthout in Beelekes’ krijgt een tweede deel. Onder impuls van stripkenner/stripfanaat Jan Francken is er een vervolg waarin opnieuw enkele legendarische figuren of speciale gebeurtenissen uit Kalmthout een plaats hebben gekregen. Wie kent er Vettige Rik of konijnendief De Gover? Het boek wordt wel pas in het najaar wel officieel voorgesteld.
 2. Marten Van Riel toont zich in Leeds medaillekandidaat voor Spelen: “Deze derde plaats toont aan dat ik aansluiting met wereldtop heb gemaakt”
  triatlon

  Marten Van Riel toont zich in Leeds medaille­kan­di­daat voor Spelen: “Deze derde plaats toont aan dat ik aanslui­ting met wereldtop heb gemaakt”

  Dat ons land tijdens de komende Olympische Spelen twee medaillekandidaten heeft bij het mannentriatlon werd afgelopen weekend nog maar eens duidelijk. Nadat eerder Jelle Geens al tweede werd in de WTCS-triatlon van Yokohama (Japan) enkele weken geleden, pakte die andere Belgian Hammer Marten Van Riel nu het brons in de bloedstollende WTCS van Leeds. Geens zelf kende een mindere dag, maar dat Van Riel ook de supervorm te pakken heeft, werd eens te meer duidelijk. “De aansluiting met de wereldtop is gemaakt”, weet ook de Kempenaar.
 1. Klacht wegens racisme en haat tegen kersvers voorzitter Vlaams Belang Kalmthout: “Ik laat me niet intimideren”
  Kalmthout/Essen

  Klacht wegens racisme en haat tegen kersvers voorzitter Vlaams Belang Kalmthout: “Ik laat me niet intimide­ren”

  Kersvers voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout Stefan Haes (30) is dinsdag door de politiezone Grens verhoord na een officiële klacht wegens ‘aanzetten tot haat of geweld tot een groep of gemeenschap (racisme/xenofobie)’. De klacht kwam er naar aanleiding van enkele posts op de facebookgroep ‘Noordfront’. “Ik noem dit politieke intimidatie”, zegt Stefan Haes. Als de man voor de rechtbank moet komen riskeert hij in principe tot zes maanden cel.
 2. Sportoase organiseert testevent in fitnessruimte in samenwerking met ministers van Sport: “Zelfs geïnvesteerd in speciale luchtzuivering”
  Hoogstraten

  Sportoase organi­seert testevent in fitness­ruim­te in samenwer­king met ministers van Sport: “Zelfs geïnves­teerd in speciale luchtzuive­ring”

  Sportoase hield dinsdag een nationaal testevent in afwachting van de ‘grote’ heropening van onder meer de fitnesscentra op 9 juni. Exact 48 fitnessliefhebbers werden uitgenodigd om te tonen dat binnensporten absoluut veilig kan en tegelijk is het een ideale test om het nieuwe en op maat ontwikkelde luchtzuiveringssysteem op punt te zetten. De klanten zijn in elk geval opgelucht. “Normaal zat ik hier drie keer per week”, zegt Gery Dockx uit Meer.