Groepsexpo van Japanse, Italiaanse en Belgische makelij in Verduyn Gallery.
Volledig scherm
Groepsexpo van Japanse, Italiaanse en Belgische makelij in Verduyn Gallery. © RV

Twee expo’s in Verduyn Gallery: internationale groepstentoonstelling en Julien Delagrange solo

WORTEGEM-PETEGEMVerduyn Gallery in Moregem heeft vanaf dit weekend twee tentoonstellingen lopen. Julien Delagrange exposeert werk onder de titel Behoudt de Mens. Het Geluk van een Andere Wereld is het werk van drie artiesten.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaarheid onderzoeken”
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisber­gen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaar­heid onderzoe­ken”

  De burgemeester van Oudenaarde en de gemeentebesturen van Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem praten over een fusie van de verschillende gemeenten. Een studie moet de haalbaarheid van een fusiegemeente met ongeveer 60.000 inwoners onderzoeken. “De deadline voor een definitieve beslissing tot vrijwillige fusie is 31 december 2023", zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).
 1. De 10 favoriete plekjes van biersommelier Sofie Vanrafelghem in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  De 10 favoriete plekjes van biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek

  Sofie Vanrafelghem (39) uit Kruisem was de eerste vrouwelijke biersommelier van België. Als bezielster van Sofie’s World geeft ze advies aan restaurants, winkels, brouwerijen en organisaties van België, New York tot in Dubai. Voor haar zesde bierboek ‘Op café in Wallonië’ verzamelt ze de 200 leukste bierplekken van Wallonië. Maar wat zijn haar eigen favoriete plaatsen in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek om te genieten van een biertje of andere geneugten van het leven?
 2. N-VA Oudenaarde reageert kritisch op nieuws over onderzoek naar fusie Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem: “Geen fusie voor politiek zelfbehoud”
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  N-VA Oudenaarde reageert kritisch op nieuws over onderzoek naar fusie Oudenaarde, Kluisber­gen, Kruisem en Wortegem-Petegem: “Geen fusie voor politiek zelfbehoud”

  Oppositiepartij N-VA Oudenaarde reageert kritisch op het nieuws dat er een haalbaarheidsstudie komt naar een fusie tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. “Wij zijn zeker niet tégen fusies, maar het consolideren van de eigen machtspositie en politiek zelfbehoud mogen daarin geen rol spelen”, bedenkt fractieleider Kristof Meerschaut.