rv
Volledig scherm
© rv

Techniekacademie komt terug: nu inschrijven!

Wortegem-PetegemDe gemeente haalt in het najaar de Tiener Techniekacademie terug naar Wortegem-Petegem. Kinderen van het 5de en 6de leerjaar kunnen deelnamen aan 8 workshops.

 1. Howest start nieuw academiejaar met 9.500 studenten: “Al 86 nationaliteiten volgen een opleiding bij ons”
  Kortrijk/Brugge/Oudenaarde

  Howest start nieuw academie­jaar met 9.500 studenten: “Al 86 nationali­tei­ten volgen een opleiding bij ons”

  Veel positieve energie dinsdagavond in The Penta in Kortrijk, tijdens de officiële opening van het nieuwe academiejaar 2022-2023. Voor het eerst sinds de afwerking van nieuwbouw The Penta en de start van de coronacrisis kent The Penta - eindelijk - een normaal begin van een academiejaar. Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) start het nieuwe academiejaar met 9.500 studenten, waarvan 3.600 in de campussen in Kortrijk. De stijging zet zich door.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.