Het café van Tims mama Heidi (vooraan in het midden) was het verzamelpunt voor de fans van het eerste uur.
Volledig scherm
PREMIUM
Het café van Tims mama Heidi (vooraan in het midden) was het verzamelpunt voor de fans van het eerste uur. © GEDR

Supporters voelden tweede Belgische titel van Merlier aankomen, het scenario voor het feest lag klaar: “Bij de laatste ronde wist ik dat het tijd was om het café van mama Heidi te gaan openen”

WORTEGEM-PETEGEMIn café Sint-Arnolduspleintje van mama Heidi D’Hulst was het opnieuw alle hens aan dek nadat Tim Merlier voor de tweede keer Belgisch kampioen wielrennen werd. Gelukkig hadden enkele vooruitziende supporters de deuren al geopend terwijl Heidi van Middelkerke huiswaarts keerde. “We voelden die tweede titel aankomen!”

 1. Van een avonturenpark tot kajakken: met deze 9 activiteiten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een avonturen­park tot kajakken: met deze 9 activitei­ten in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk

  De zomervakantie is weer aangebroken en dat betekent dat er eindelijk tijd is om leuke activiteiten te doen. Heb jij nog geen plannen voor de zomervakantie? Dan komt daar met deze tips ongetwijfeld verandering in. Van een avonturenpark in Oudenaarde tot kajakken in Denderleeuw: met deze 9 activiteiten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk.
 2. Anzegems burgemeester slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbekkens is onbetaalbaar, waardoor waterpeil sterk afneemt”
  PREMIUM
  Anzegem/Zuid-West-Vlaanderen

  Anzegems burgemees­ter slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbek­kens is onbetaal­baar, waardoor waterpeil sterk afneemt”

  Om de (momenteel weinige) regen die er valt zo goed mogelijk te stockeren, kunnen wachtbekkens soelaas brengen. Maar er is een probleem. “Baggeren is onbetaalbaar, waardoor de capaciteit van zo’n waterbekkens met tot zestig procent afneemt. De hogere overheid moet dringend met een oplossing komen”, vindt burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) van Anzegem. Volgens nationaal Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is Zuid-West-Vlaanderen ook te veel verhard.
 1. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
  PREMIUM
  RONSE

  BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

  Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”