Moeder Françoise Tack en zoon Fabien Meert.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Françoise Tack en zoon Fabien Meert. © GEDR

RESTOTIP. De Kring in Wortegem-Petegem: “Heerlijke maaltijden, en de fijne humor van de gastheer doet de rest”

WORTEGEM-PETEGEMAl meer dan 25 jaar is Brasserie De Kring in de Kortrijkstraat 44 in Wortegem-Petegem een vaste waarde. Françoise Tack (67) en zoon Fabien Meert (41) zweren bij de Frans-Belgische keuken. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’: ze maakten van de coronapauze dankbaar gebruik voor een totale make-over van hun zaak. Wij gingen kijken en proeven. Lees hier meer restotips.

 1. Na zware brand bij Eendracht Houtem: "Noodkantine dankzij steun van gulle schenkers"
  Sint-Lievens-Houtem

  Na zware brand bij Eendracht Houtem: "Noodkanti­ne dankzij steun van gulle schenkers"

  Aan de vooravond van de start van het nieuwe voetbalseizoen blikken we met bestuur en medewerkers terug op de zware brand waardoor Eendracht Houtem in maart werd getroffen. Met penningmeester Michaël Van Wassenhove (34) richten we ook onze blik op de toekomst. “De slachtoffers zijn aan de beterhand en de gulle steun die we kregen, is het mooiste bewijs dat vriendschap in de voetbalwereld echt wel bestaat", ervaart Michaël.
 2. Na oproep via HLN.be schiet Vlaanderen dakloze rolstoelgebruiker Renzy (22) massaal te hulp: “Hartverwarmend gevoel, maar straf dat het nu ineens allemaal wel kan”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Aalst/Zottegem

  Na oproep via HLN.be schiet Vlaanderen dakloze rolstoelge­brui­ker Renzy (22) massaal te hulp: “Hartver­war­mend gevoel, maar straf dat het nu ineens allemaal wel kan”

  Het verhaal van de dakloze rolstoelgebruiker Renzy Planchon (22), die Vlaanderen ronddoolt in autobussen en treinen, omdat hij geen onderdak heeft, brengt een gigantische solidariteitsactie op gang. “Dankzij de hulp die nu georganiseerd wordt, kan ik de draad weer oppikken. Er is weer hoop. Ik ben iedereen zó dankbaar!”
 1. E17 liefst 4 uur dicht na twee zware ongevallen: motard (37) uit Harelbeke komt om het leven, krantenbedeling in de war
  Brugge/Kortrijk

  E17 liefst 4 uur dicht na twee zware ongevallen: motard (37) uit Harelbeke komt om het leven, krantenbe­de­ling in de war

  De E17 richting Gent is afgelopen nacht bijna vier uur volledig afgesloten geweest na twee zware ongevallen op de grens van Beervelde en Laarne. In totaal vielen er één dode, één zwaargewonde en een tiental mensen verkeerde in shock. Door de ongevallen raakte een groot deel van de kranten van Het Laatste Nieuws in West-Vlaanderen niet tot bij de lezer.