Op het kerkhof in Wortegem komt een overdekte afscheidsruimte.
Volledig scherm
Op het kerkhof in Wortegem komt een overdekte afscheidsruimte. © rv

Overdekte afscheidsruimte op komst voor kerkhof in Wortegem

Wortegem-PetegemWortegem-Petegem gaat werk maken van een overdekte afscheidsruimte op het centrale kerkhof in Wortegem. Oppositieraadslid Nico De Wulf (sp.a/onafhankelijk) lanceerde het voorstel op de jongste gemeenteraad, maar de meerderheid is er al mee bezig. “Dit voorstel komt recht uit ons programmaboekje van de laatste verkiezingen”, klinkt het bij Open Vld.

 1. INTERVIEW. Gouverneur Carl Decaluwé blikt terug op coronajaar 2020: “Geef mij maar een aanpak op z’n Chinees: 16 weken alles op slot”
  PREMIUM
  Brugge

  INTERVIEW. Gouverneur Carl Decaluwé blikt terug op coronajaar 2020: “Geef mij maar een aanpak op z’n Chinees: 16 weken alles op slot”

  “Als gouverneur kom ik alleen in beeld als het slecht gaat. Geen probleem voor mij, maar de bagger die ik soms over me heen krijg... Ik voer ook alleen maar uit wat er op federaal niveau wordt beslist hé.” Provinciegouverneur Carl Decaluwé stond in 2020 meer dan eens in het oog van de storm. In een uitgebreid gesprek blikt ‘de sheriff’ terug op een jaar waarin hij zelfs wekenlang politiebescherming kreeg na een reeks bedreigingen. “Ik ben ook maar een mens. Mijn kleindochter Lea is in juni geboren en ik heb ze tot op vandaag amper vastgepakt. Dus ja, ook voor mij zijn dit moeilijke tijden.” Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks ‘De 20 van 20’, lees je hier.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie