Danilith Wortegem bestaat 100 jaar. Daniël Delmulle is net 92 geworden en legde als tweede generatie de bouwstenen voor het succes tot op vandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Danilith Wortegem bestaat 100 jaar. Daniël Delmulle is net 92 geworden en legde als tweede generatie de bouwstenen voor het succes tot op vandaag. © Foto Ronny De Coster

“Op familiefeestjes praten we nooit over Danilith”: pionier van prefab bouwen viert 100ste verjaardag met vierde generatie aan het roer

WORTEGEM-PETEGEMHonderd jaar geleden begon Octaaf Delmulle in Wortegem een meubelmakerij. En in de jaren 60 lanceerde Daniël, een van zijn vier zonen,  geprefabriceerd bouwen onder de naam Danilith. Dat gevels in het atelier vervaardigd werden was ongezien. Zelfs Albert en Paola keken hun ogen uit toen ze op Batibouw het eerste huis binnen konden stappen. Het succesverhaal is niet gestopt: vandaag leiden de derde en vierde generatie een bedrijf dat actief is tussen Parijs en Amsterdam. “Dankzij de voorsprong die we toen genomen hebben.”

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.