Feest in Brasserie Sint-Arnolduspleintje bij de mama van Tim Merlier. Heidi staat vierde van links.
Volledig scherm
Feest in Brasserie Sint-Arnolduspleintje bij de mama van Tim Merlier. Heidi staat vierde van links. © GEDR

Mama Heidi heeft zege van Tim Merlier niet gezien, omdat ze overvol terras moest bedienen: “Het is de mooiste Moederdag ooit”

WortegemTim Merlier heeft de tweede rit in de Ronde van Italië gewonnen, maar dat moment heeft mama Heidi Dhulst gemist. Ze was net aan het werken op het terras van haar café Sint-Arnolduspleintje op het Wortegemplein. “Plots begon iedereen te roepen: het is Tim, het is Tim! Ik dacht: het zal toch niet waar zijn.”

  1. Het winkelcentrum van Oudenaarde kampt met een stijgende leegloop ondanks alle steun: “De premie voor starters is net nog verhoogd van 3.000 naar 8.000 euro”
    PREMIUM
    OUDENAARDE

    Het winkelcen­trum van Oudenaarde kampt met een stijgende leegloop ondanks alle steun: “De premie voor starters is net nog verhoogd van 3.000 naar 8.000 euro”

    Schepen van Lokale Economie en Middenstand Julie Dossche (Open VLD) deelt de bezorgdheid van Unizo dat de leegstand in de winkelstraten ziet groeien. Oudenaarde is één van de Oost-Vlaamse steden waar de stijging opvalt. “Het is een probleem dat al langer aansleept. Daarom hebben we nog maar pas de premie voor starters in het centrum van 3.000 euro verhoogd naar 8.000 euro”, zegt ze.