Burgemeester Vander Meeren en de schepenen Kurt Fonteyne en Maarten Van Tieghem vragen een oversteekplaats op de Kortrijkstraat in Petegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Vander Meeren en de schepenen Kurt Fonteyne en Maarten Van Tieghem vragen een oversteekplaats op de Kortrijkstraat in Petegem. © GEDR

Gemeentebestuur vraagt minister Lydia Peeters om verkeersveiligheid op gewestwegen nog beter aan te pakken: “Dankbaar om wat er al gerealiseerd werd. Maar ons verbetervoorstel heeft de steun van de buurtbewoners”

WORTEGEM-PETEGEMDe gemeenteraad van Wortegem-Petegem vraagt aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de verkeersveiligheid te verhogen op de gewestwegen Kortrijkstraat (N453) en Deinzestraat (N459). Het stuk tussen de Berchemweg (N8) en Kortrijkstraat zou een tolweg moeten worden, op de Kortrijkstraat in de bebouwde kom van Petegem moet trajectcontrole komen. 

 1. Nieuwe applicatie WeConstruct revelatie voor de tuin- en bouwsector: "Vakman zoeken in de buurt wordt fluitje van een cent"
  PREMIUM
  Lierde

  Nieuwe applicatie WeCon­struct revelatie voor de tuin- en bouwsector: "Vakman zoeken in de buurt wordt fluitje van een cent"

  Een nieuwe mijlpaal voor de bouw- en tuinsector: twee Vlaamse ondernemers lanceren de WeConstruct-applicatie. “Dankzij dit revolutionair platform vindt iedereen binnenkort in slechts enkele klikken een geschikte vakman in de buurt. En professionelen kunnen onderling werk doorgeven en materialen (ver)huren en (ver)kopen via het platform", zegt Lierdenaar Luc Van Vaerenbergh.
 2. Coronacijfers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestelde besmettingen in Zuid-West-Vlaanderen
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestel­de besmettin­gen in Zuid-West-Vlaanderen

  Er waren tijdens de week van woensdag 19 tot en met dinsdag 25 januari 14.742 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 3.984 (+37 procent) meer dan een kleine week geleden. Straffe cijfers. Zo waren er in één week 3.375 vastgestelde besmettingen in Kortrijk. Dat is 4,3 procent van de totale bevolking in de centrumstad. De ziekenhuiscijfers stijgen ook, met in AZ Groeninge in Kortrijk 66 (+33) coronapatiënten op de gewone afdeling en 7 (+3) op intensieve zorgen.