De bijzondere boom van ‘Mayors for Peace’ staat op het centrale kerkhof in Wortegem.
Volledig scherm
De bijzondere boom van ‘Mayors for Peace’ staat op het centrale kerkhof in Wortegem. © Gemeente Wortegem-Petegem

Burgemeester en schepenen planten bijzondere boom op kerkhof in Wortegem

Het kerkhof van Wortegem is een bijzondere boom rijker. Het gemeentebestuur heeft er een Ginkgo Biloba geplant, een Japanse notenboom die is gekweekt met zaadjes van een boom die de atoomaanval in Japan heeft overleefd.

0 reacties

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Huurprijzen stijgen fors in Zuid-West-Vlaanderen: woongelegenheid kost nu gemiddeld 752,91 euro per maand
  Zuid-West-Vlaanderen

  Huurprij­zen stijgen fors in Zuid-West-Vlaanderen: woongele­gen­heid kost nu gemiddeld 752,91 euro per maand

  De Woonclub van welzijnsvereniging W13 voerde recent een steekproef uit op een grote immowebsite. Vergeleken met een steekproef in 2021 blijkt dat de gemiddelde huurprijs van een woongelegenheid in Zuid-West-Vlaanderen fors stijgt: van 691,50 naar 752,91 euro per maand. Dat is een stijging van 9 procent. “Er is vooral voor de meest kwetsbaren een hoge nood aan betaalbaar en kwalitatief wonen”, zegt W13-voorzitter Philippe De Coene (Vooruit).