1. Rechter stelt vier drugdealers verantwoordelijk voor de dood van Angelo: tot vier jaar cel
  PREMIUM
  OUDENAARDE/RONSE/ZWALM/WORTEGEM-PETEGEM

  Rechter stelt vier drugdea­lers verantwoor­de­lijk voor de dood van Angelo: tot vier jaar cel

  Voor de correctionele rechter in Oudenaarde werden celstraffen tot vier jaar met uitstel uitgesproken tegen vier beklaagden. Zij werden beschuldigd van het dealen van mephedrone, een relatief nieuwe en zeer verslavende drug. Dat leidde tot de dood van Angelo V.L. Het gebeurt zelden dat leveranciers van drugs ook verantwoordelijk worden gesteld voor de dood van de gebruiker.
 2. Antwerpse Boerentoren krijgt West-Vlaamse touch: “No-nonsense en toch vernieuwend, een beetje zoals we zelf zijn”
  PREMIUM
  Waregem/Anzegem

  Antwerpse Boerento­ren krijgt West-Vlaam­se touch: “No-nonsense en toch vernieu­wend, een beetje zoals we zelf zijn”

  De nieuwe Boerentoren in Antwerpen wordt een vleugje West-Vlaams. Projectontwikkelaar ION uit Waregem mag er samen met Fernard Huts - eigenaar van Katoen Natie - een vernieuwende cultuurtoren van maken. Het gaat hard voor Davy Demuynck (42) en zijn co-ceo Kristof Vanfleteren (42). In amper elf jaar hebben ze een grote naam verworven in de projectontwikkeling, maar als het erop aan komt, zijn ze vooral nog the guy nextdoor. “Voetjes op de grond en normaal doen. Dat is de sleutel”, vindt Demuynck.
 1. Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschiedenis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek
  Regio Leie Schelde

  Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschie­de­nis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek

  Belpopexpert Jan Delvaux trekt door Vlaanderen met zijn Belpop City Specials en hierbij mag de regio Leie Schelde niet ontbreken. Op zaterdag 4 februari staat hij op de planken van Leietheater in Deinze met verhalen en weetjes over lokale muziekhelden, gaande van Johan Verminnen tot De Krekelmuit. Later volgt nog een boek over the sound of Leie Schelde.
 2. Nieuwe kinderopvang Hakuna Matata werkt onder beheer van gemeente: “Betere omkadering voor begeleiders en kwaliteitsgarantie voor de kinderen”
  PREMIUM
  Zingem

  Nieuwe kinderop­vang Hakuna Matata werkt onder beheer van gemeente: “Betere omkadering voor begelei­ders en kwaliteits­ga­ran­tie voor de kinderen”

  Aan de Kruiskensstraat in Zingem heeft een nieuwe kinderdagopvang de deuren geopend. Hakuna Matata staat onder beheer van de Dienst voor Onthaalouders Kruisem Nazareth. “Dat biedt de uitbaters meer houvast en de gebruikers een grotere kwaliteitsgarantie”, motiveert schepen Kathleen Hutsebaut (CD&V) de formule.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Woon-en werkproject De Voerman wordt verwarmd met warmte uit vlakbij gelegen drinkwaterleiding
  anzegem

  Woon-en werkpro­ject De Voerman wordt verwarmd met warmte uit vlakbij gelegen drinkwater­lei­ding

  Intercommunale Leiedal en De Watergroep slaan de handen in elkaar om een warmtenet te realiseren op de Voerman in Anzegem. De 30 woningen en 10 KMO’s die er gerealiseerd worden, zullen verwarmd worden met warmte uit de vlakbij gelegen drinkwaterleiding. “Via een warmtewisselaar kan vier graden uit het water getrokken worden, en dat is genoeg om gebouwen tot een aangename temperatuur te verwarmen”, zegt Brecht Vermeulen van de Watergroep.