Lucht-luchtwarmtepompen worden momenteel het vaakst verkocht.
Volledig scherm
Lucht-luchtwarmtepompen worden momenteel het vaakst verkocht. © Daikin

Zoveel betaal je voor een warmtepomp (en deze premies komen erbij kijken)

WonenDe warmtepomp is dé duurzame verwarming van de toekomst. Toch loopt de prijs nog sterk op tussen de diverse types warmtepompen. Waaraan zijn die verschillen te wijten en wat krijg je er voor terug? Experte Jozefien Vanbecelaere van de Organisatie Duurzame Energie (ODE) doet haar relaas voor bouwsite Livios.

24 reacties

 • johny daneels

  4 jaar geleden
  warmtepomp moet goed gedimensioneerd zijn,niet te groot en zeker niet te klein, zeker geen na verwarming installeren met energieverslindende weerstanden, in combinatie met een over gedimensioneerde zonne-boiler met vacuumtechnologie werkt dit super....woning moet wel goed geïsoleerd zijn, weinig glas dus....
 • sandra baart

  4 jaar geleden
  Wat maken ze ons hier toch allemaal wijs !!!!
 • Jeff Smulders

  4 jaar geleden
  De mensen moeten gaan lenen bij de banken en die toveren dat geld graag tevoorschijn natuurlijk bestaat het geld niet maar de politiek dient de banken en die pakken een toverstafje en plotseling staat er .17.000 € op je rekening jarenlang afbetalen de rente gaat dik naar de bank en als de schuld afgelost is komt de bank weer met een toverstafje en u vind het bedrag nergens meer in de boeken. Het is pure valsmunterij niet meer/minder. Oplichters en dieven zo corrupt als het maar zijn kan.
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  4 jaar geleden
  Warmtepompen bestaan al 40 jaar bv.op industriële vaatwasmachines.Er zijn er echter weinigen die goed werken.Bij het terugbetalingseffect spreekt men vaak bewust niet over het onderhoud en de onkosten ervan,zoals bv.als er een lek van freongas ontstaat.Mijn buur zijn dak ligt vol zonnepanelen en dan heeft hij ook nog zo'n warmtepomp van Daikin,dat is pas geldverspilling! Daikin is Japans en betekent: dai=groot + kin=geld of goud!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Stefanie van Dijk

  4 jaar geleden
  Ik heb luchtverwarming en met de techniek die warmtepompen nu hanteren halen ze het rendement niet wat ik nodig heb voor mijn systeem, dus als ik m'n ketel moet vervangen gaat dat voorlopig zeker geen warmtepomp worden ongeacht wat ze aan subsidies geven of wat het kost