Zonnepanelen zijn de toekomst. Specialisten vertellen waar je op moet letten als je ze (bij)plaatst.
Volledig scherm
Zonnepanelen zijn de toekomst. Specialisten vertellen waar je op moet letten als je ze (bij)plaatst. © Getty Images

Zonnepanelen plaatsen: deze 7 zaken moet je zeker weten

LiviosDat zonnepanelen het duurzame antwoord zijn op fossiele brandstoffen en op de hoge energieprijzen hoeven we jou niet meer te vertellen. Maar waarop moet je zeker letten bij de installatie? Bouwsite Livios vroeg het aan enkele specialisten.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. KIJK. Bed komt tevoorschijn uit de vloer in deze chalet: “Als je wil slapen, moet je eerst de planken weghalen”
  Extreme Huizen

  KIJK. Bed komt tevoor­schijn uit de vloer in deze chalet: “Als je wil slapen, moet je eerst de planken weghalen”

  Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt voor de HLN Original ‘Extreme Huizen’ naar het Nederlandse Biesbosch en bezoekt er de uitschuifbare chalet van architect Caspar Schols. Het huisje is zo ingericht dat elke vierkante meter oppervlakte optimaal wordt benut. Daarom is het bed ingewerkt in de vloer. “Als je wil slapen haal je eerst de vloer weg”, vertelt Caspar. “En vervolgens draai je het bed omhoog”. Log hieronder in en kijk gratis naar de volledige aflevering van ‘Extreme Huizen’.
 1. Hoeveel is de woning van Annemie (43) waard en wat bepaalt die prijs? “Als ik uitga van een vroegere schatting, kan de prijs nog wel omhoog”
  PREMIUM

  Hoeveel is de woning van Annemie (43) waard en wat bepaalt die prijs? “Als ik uitga van een vroegere schatting, kan de prijs nog wel omhoog”

  Vier slaapkamers, twee badkamers, een studio, een fitness, extra bouwgrond... Wat heeft Annemie haar woning eigenlijk niet? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen in het gerenoveerde huis met Arno Vandevelde van Immo Tijl, die onder de indruk was van de vele mogelijkheden. “Start een verkoop niet boven dit bedrag, want dan overschrijd je een grens die veel mensen instellen bij hun online zoektocht”, waarschuwt de makelaar.