Hoe interessant zijn zonnepanelen nu echt?
Volledig scherm
Hoe interessant zijn zonnepanelen nu echt? © Getty Images

Zonnepanelen mét digitale meter? Dit levert je investering momenteel op

LiviosRuim 93.000 eigenaars van zonnepanelen vroegen voor de deadline van 18 januari de retroactieve investeringspremie aan. Die steun valt nu weg. En hoewel de vraag naar zonnepanelen door de stijgende elektriciteitsprijzen weer stijgt, zijn er toch twijfelaars die zich afvragen of het nog interessant is zonnepanelen op je dak te plaatsen. En heb je nog recht op premies? Bouwsite Livios zocht het uit.

 1. Hoe kun je geld verdienen aan de rentesubsidie van de Vlaamse overheid? De kredietexpert legt uit
  PREMIUM

  Hoe kun je geld verdienen aan de rentesubsi­die van de Vlaamse overheid? De kredietex­pert legt uit

  Wie een energieverslindende woning binnen de 5 jaar renoveert, kan daar een renovatiekrediet voor aangaan. De Vlaamse overheid geeft daar sinds dit jaar ook een rentesubsidie voor. Bij de huidige rentevoeten kan je daar geld mee verdienen. Hoeveel bedraagt de subsidie precies? Met welke voorwaarden moet je rekening houden? En zijn er ook goede alternatieven? We vragen het aan Mick Daman, kredietexpert bij hypotheek.winkel.
 2. BINNENKIJKEN. Het duurste appartement dat te koop staat aan onze kust : “Voor 8,1 miljoen euro heb je een uniek zicht”
  Extreme Huizen

  BINNENKIJ­KEN. Het duurste apparte­ment dat te koop staat aan onze kust : “Voor 8,1 miljoen euro heb je een uniek zicht”

  Vlak naast het casino van Knokke ligt het duurste appartement dat momenteel te koop staat aan de Belgische kust: een exclusieve duplex met zicht op de zee, de dijk en de Knokse witte villa’s. Vraagprijs? 8,1 miljoen euro. Vastgoedexperte Hadisa Suleyman krijgt een rondleiding, maar stelt zich toch enkele vragen bij die prijs. “Het zicht en het appartement zijn top, maar ik had op z’n minst gouden kranen verwacht.” Log hierboven in en kijk gratis naar de volledige aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’.
 3. Vermijd telecomproblemen: dit moet je doen voor je tv en internet bij een (ver)bouw(ing) of verhuis
  Mijntelco

  Vermijd telecompro­ble­men: dit moet je doen voor je tv en internet bij een (ver)bouw(ing) of verhuis

  Mensen met ervaring kunnen ervan meespreken: bij het (ver)bouwen van een woning komen heel wat zaken kijken. De aansluitingen voor nutsvoorzieningen als water, gas en elektriciteit, bijvoorbeeld, maar ook voor tv, internet en telefoon. Het spreekt voor zich dat die meteen goed moeten zitten. Mijntelco.be biedt daarom een overzicht van waar je best rekening mee houdt en welke zaken je daarvoor allemaal moet regelen.