Een aanpasbare woning vertrekt van een flexibele basis waarin je later makkelijk veranderingen kan doorvoeren zonder jezelf op kosten te jagen.
Volledig scherm
Een aanpasbare woning vertrekt van een flexibele basis waarin je later makkelijk veranderingen kan doorvoeren zonder jezelf op kosten te jagen. © Getty Images

Zo lang mogelijk in je huis wonen? Met deze tips zorg je voor een huis dat je makkelijk aanpast

LiviosWil je ook op je oude dag nog van je woning blijven genieten? Dan wacht je best niet tot dan om je huis of appartement aan je toekomstige noden aan te passen. Met deze tips van bouwsite Livios zorg je voor een levenslange woonst, of je nu zelf ontwerpt en bouwt of koopt en renoveert.

 1. Lezersoproep: De huizenmarkt wordt steeds gekker, de druk op kopers steeds hoger. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?

  Lezersop­roep: De huizen­markt wordt steeds gekker, de druk op kopers steeds hoger. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?

  Wie een huis wil kopen, maakt zich best op voor een huizenjacht vol verrassingen. Kopers worden steeds vaker onder druk gezet om zonder ‘opschortende voorwaarden’ te tekenen, bieden gebeurt meer en meer onder gesloten omslag om de prijs de hoogte in te jagen en er zijn zelfs kopers die een bod doen zonder dat ze het huis gezien hebben. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?
 2. Isabelle (41) en Pedro (50) geven hun passie voor lezen door aan hun kinderen: “Via kinderboeken leren ze heel wat normen en waarden”
  PREMIUM

  Isabelle (41) en Pedro (50) geven hun passie voor lezen door aan hun kinderen: “Via kinderboe­ken leren ze heel wat normen en waarden”

  Dankzij de leergierigheid van hun middelste zoon werd het gezin van Isabelle en Pedro er eentje met drie boekenwormen. In hun opvoeding staan plezierige gezinsactiviteiten centraal, waarvan lezen ieders favoriet is. “Door zich te verliezen in verhalen leren Jack, Louic en Jérôme mooie waarden en deugden en leren ze omgaan met moeilijke situaties", vertelt Isabelle. “Alleen aan het samenspelen met drie is nog wat werk.”