België ligt met 71,1 procent eigenaars iets boven het Europese gemiddelde.
Volledig scherm
België ligt met 71,1 procent eigenaars iets boven het Europese gemiddelde. © Photo News

Zeventig procent van Europeanen woont in eigen woning

De meeste mensen in de Europese Unie wonen in een woning waarvan zij of hun gezin eigenaar zijn. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In 2020 woonde gemiddeld 69,7 procent van de bevolking in een eigen huis, 30,3 procent huurde een woning. Enkel in Duitsland zijn er ongeveer evenveel eigenaars (50,4 procent) en huurders (49,6 procent).

4 reacties

 • ronny cuypers

  11 maanden geleden
  @Rachid. Belasting op bezit is dan ook veel eerlijker dan belasting op arbeid. Geef mensen het loon waarvoor ze gewerkt hebben ipv de helft weg te belasten en belast de aankoop en/of het bezit van dingen. Zo is ineens het zwartwerk ook uit de wereld.
 • Gert Van Bunderen

  11 maanden geleden
  Een woning verwerven is de beste vorm van pensioensparen. Eenmaal je lening is afbetaald woon je voor de rest van je leven goedkoop zelfs als je de renovatiekosten verrekend.
 • Karine Roeland

  11 maanden geleden
  Klopt wat de heer Melki zegt. Hij vergeet er nog bij te zeggen dat je bij de kleinste renovatie moet rekening houden met wat mag en wat niet mag. Je huurt eigenlijk een woning.
 • Rachid Melki

  11 maanden geleden
  Je bezit hier nooit een huis in België. Ook is lening afbetaald... Je moet levenslang elk jaar Kadastraal inkomen betalen, gemeente belasting, provincie belasting, onroerende voorheffing , aanvullende personenbelasting (APB) voor gemeente. Ik vergeet er waarschijnlijk nog veel.. Wij betalen dubbel, driedubbel en méér en telkens voor hetzelfde. Het zal ook niet lang meer duren voor daar nog een andere taks bijkomt.