Zelf een Tiny House bouwen? Zo doe je het

.
www.tinyhouseacademy.nl .
Tiny Houses - zeg maar kleine huizen op wielen - zijn immens populair in Amerika en kom je ook bij ons al af en toe tegen. De prijs en de grote vrijheid die je geniet, zijn de belangrijkste redenen om voor zo'n woning te kiezen. En wie een beetje handig is, kan er makkelijk zelf een bouwen. Zeker met de hulp van een boek dat twee Nederlanders zopas uitbrachten.

Architect Jan-Willem van der Male en zijn partner wonen zelf in een Tiny House. Ze organiseren al een tijd (online) cursussen en begeleiden bouwers. In hun boek komen alle technische aspecten aan bod, de regelgeving, de keuzes voor materialen en inrichting, ... Het is een gids die je goed voorbereidt op het avontuur en waar je tijdens de bouw altijd op terug kunt vallen.

‘Bouw je eigen Tiny House – Groots bouwen in het klein’ bevat ook bouwtekeningen voor twee huizen op wielen. Het kost 65 euro en is uitgegeven door Karakter Uitgevers. Bestellen kan hier.

.
www.tinyhouseacademy.nl .
.
www.tinyhouseacademy.nl .3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    Het staat op wielen, dus je kan het gemakkelijk naar een volgend plekje verhuizen als de overheid moeilijk doet .

  • Steven Loyens

    Je kan het dan al wel bouwen, maar ergens gaan staan is zo goed als onmogelijk in Belgie door de huidige wetgeving. En ik vrees dat ze momenteel andere katten te gezelen hebben zodat er niet snel iets gaat veranderen daaraan!

  • Guido Westerburg

    Pas wel op: de overheid slaat meestal keihard terug in de vorm van voorschriften, regeltjes enzovoorts, die het moeilijk of onmogelijk maken om ergens een tiny house te bewonen. Dit alles in het belang van de bouwsector en de banken, die U liever levenslang met een hypotheek opzadelen.