Exclusief voor abonnees

WOONVIDEO. Nieuwbouwhoeve gemaakt van oude materialen: Boomse pannen van afbraak in Doel, hout van treinwagons staat nu in de keuken

De keuken is gemaakt van onbehandeld eik. Let p de kraan in de spatwand om altijd water bij de hand te hebben.
Eddy Vangroenderbeek De keuken is gemaakt van onbehandeld eik. Let p de kraan in de spatwand om altijd water bij de hand te hebben.
Het duurde maanden voor Kathleen Van Hijfte en Ides D’Havé een compromis bereikten over hoe hun huis er moest uitzien, maar geduld loont. Dankzij recuperatie-materialen straalt hun nieuwbouw-hoeve de charme van vroeger uit, en dankzij de fraaie tuin met zwembad heeft het koppel het jaar door een vakantiegevoel in eigen huis.

Afgaand op de kronkelwegeltjes die ons door de velden naar het huis van Kathleen en Ides leiden, is het moeilijk te geloven dat ze op amper een kwartier van het drukke Gent wonen. De groene vergezichten doen een beetje aan vakantie denken en dat gevoel is nog sterker wanneer de vergrijsde toegangspoort opent en we de landelijke villa zien staan in een fraai aangelegde tuin van 4.000 m². We begrijpen meteen waarom het koppel in 2005 als een blok voor deze oase van rust viel.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.