De zithoek is bewust boven en apart ingericht. De foto aan de muur is genomen in Nieuwpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
De zithoek is bewust boven en apart ingericht. De foto aan de muur is genomen in Nieuwpoort. © Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO. Kijk binnen in paleis vol kleur van de decorbouwer van ‘Familie’: “Ons huis heeft een smoel, het mag absoluut niet saai zijn”

Jo Peters is decorbouwer voor onder meer ‘Familie’, ‘Blind Date’ en ‘Vandaag Over een Jaar’, en tovert saaie kantoren om tot creatieve werkplekken. Ook zijn eigen, kleurrijke woning in Hasselt oogt allesbehalve saai. De weg daarnaartoe was lang en moeilijk. “Het dieptepunt was het moment dat ik in de kelder stond, kletsnat door de gietende regen, omdat alle vloeren en het dak weg waren.” 

 1. Tomas en Arne bouwen oud vrachtschip om tot unieke vakantiewoning met bar
  Livios

  Tomas en Arne bouwen oud vracht­schip om tot unieke vakantiewo­ning met bar

  Jarenlang vervoerde Junoboat steenkool. Nu ligt de 70 jaar oude ‘spits’ aangemeerd op de Stropkaai in Gent. Na een grondige renovatie doet ze dienst als hippe vakantiewoning en gezellige bar op het water. Architect Tomas Vandaele (27) en aannemer Arne Vanneste (26) bundelden hun krachten voor dit opvallende renovatieproject en delen fier het resultaat van anderhalf jaar zwoegen en zweten met bouwsite Livios.
 2. Tuinhuis vol rommel? Opruimcoach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt
  PREMIUM

  Tuinhuis vol rommel? Opruim­coach toont stap per stap hoe je er komaf mee maakt

  In onze tuinhuizen slingeren bijna vijf miljoen ongebruikte elektrische tuintoestellen rond. En dat is jammer, want de grondstoffen van die apparaten zijn perfect recycleerbaar. Daarom startte Recupel een campagne om ons aan te moedigen dat tuinhuis op te ruimen. Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Opruimcoach Veronique Peeters weet gelukkig raad. “Goed labelen is een must.” Zij legt stap voor stap uit hoe je die rommel in je tuinhuis een halt toeroept.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen