WOONVIDEO: In amper 11 weken van graanloods vol rommel naar huis vol licht

Links: de woonkamer vroeger. Rechts: de vernieuwde woonkamer.
Eddy Vangroenderbeek Links: de woonkamer vroeger. Rechts: de vernieuwde woonkamer.
Toen Anthony hier een kleine twee jaar geleden voor het eerst binnenstapte, wreef hij in zijn handen: dit was het geknipte pand om een nieuwe thuis van te maken. Zijn vrouw Nanouk moest even slikken. Begrijpelijk, want wat ze zag was een enorme graanschuur waarin tonnen rommel lagen.

“Ik kon haar gelukkig overtuigen dat hier iets van te maken viel. Ze begreep ook dat zo’n grote oppervlakte van 500 m² uitzonderlijk was”, zegt Anthony. Maar voor het gezin hier kon intrekken, moest er nog enorm veel gebeuren. “Elf weken lang waren we constant met twaalf mensen in de weer. Zelf werkte ik onafgebroken 12 tot 14 uur per dag. Het peigerde me af, maar alles moest en zou klaar zijn tegen de verjaardag van onze dochter.”

Anthony slaagde in zijn opzet en maakte van de graanloods vol rommel een strak huis met behoud van de industriële look. Om licht binnen te trekken werden stukken plafonds vervangen door gelaste frames van stalen balken waarin loopglas werd gelegd. Het licht dat via de dakvensters binnenvalt, wordt zo overal verspreid.

Na de graanloods werd de achterliggende aardappelopslagplaats van 650 m² onder handen genomen. Naast een atelier is er een fitness, een sportveld, een zomerbar met jacuzzi en een loungehoek. Ook hier steekt alles in het wit. In totaal is er maar liefst 1.100 liter verf gebruikt.

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  11 weken, renovatie van een woning die zo groot niet was en geen plafond moeten uit breken en ook veel zelf gedaan 5 maand en dan nog niet kunnen schilderen of behangen want het pleisterwerk moest nog uitdrogen.

 • wout degrote

  11 weken is toch perfect te doen? verlof opsparen, ouderschapsverlof, overuren,...mits wat voorbereiding moet dat te doen zijn: voor de rest: mooi project, en gezien er vele zelf is gedaan zal de prijs heel goed meevallen (hier iets gelijkaardigs gedaan...)

 • Danielle Duym

  Waarom heb je zoveel plaats nodig? Het is mooi maar vreselijk ongezellig. Zelfs gratis zou ik het niet willen.

 • Robert Van Garderen

  En het hebben van connecties en geld helpt natuurlijk ook. Dit is voor de gewone mens niet, of bijna niet te doen.

 • Linda Renneboog

  als je veel geld hebt kan je alles