WOONVIDEO: Huis uit de jaren 30 een en al charme na renovatie

Keuken van gezellig gerenoveerde woning uit de jaren 30 met zwevende keukenkasten
Hendrik Biegs Keuken van gezellig gerenoveerde woning uit de jaren 30 met zwevende keukenkasten
Toen Kaat een geschikte locatie voor haar esthetiekinstituut zocht, vielen in dit huis alle puzzelstukjes in elkaar. “Mijn ouders woonden hier -zelf groeide ik elders op – dus kende ik het pand al goed. Het had veel uitstraling en ook de centrale ligging was uitstekend. Hier kon ik wonen en werken in een huiselijke omgeving combineren”, vertelt Kaat.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eerst was een flinke opknapbeurt nodig en daarbij namen zij en haar partner niet altijd de meest voor de hand liggende beslissingen. Zo werd haar praktijk op de eerste verdieping ingericht. “Dan werd het gelijkvloers niet te krap om te wonen en kon dat het kloppend hart van het huis blijven. We breidden het zelfs een stukje uit met een aanbouw in houtskelet. Daar kwam de zithoek.”

Door de praktijk boven in te richten, was er te weinig plaats voor een aparte master bedroom en badkamer. “Dus combineerden we die. Ik had er geen idee van hoe dat zou zijn, maar ik vind het fantastisch. Het is net alsof we in een hotelkamer verblijven. Als ik in bad lig en rondkijk, word ik overvallen door een gelukzalig gevoel.” Door overal warme stoffen, sfeerverlichting en stijlvolle meubels te gebruiken, heeft het interieur heel wat charme.

Het huis is opgenomen in de nieuwe editie van Buitengewoon & Betaalbaar Bouwen, 50 projecten die aantonen dat je geen exclusieve villa moet hebben om toch uitzonderlijk te wonen. Het kost 49,99 euro en is uitgegeven door Lannoo.

Meer lezen en ontdekken wat de verbouwing kostte? Het volledig artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emi De graeve

  Ieder zijn smaak. Waarschijnlijk was het -(naar mijn gevoel) - in de jaren 30 gemoedelijker. Veel stof wegnemen bij de verlichting en de rekken.Ik zou daar niet graag "koken" of een bad nemen.

 • Josepha Van Vlaanderen

  Een bad in de slaapkamer... Leuk als je nog wil slapen en je partner ligt in bad te spartelen!

 • michel vandenhove

  is dit een wachtkamer van een dokter.

 • Lav maanse

  Lijkt meer op een labo dan op een gezellige keuken. Gezelligheid = nul, als je in dit onding moet eten/wonen word je vanzelf nurks. Gelukkig duren modes net zolang totdat de meerderheid het óók heeft. En dan verandert het zaakje weer terug, de kassa moet blijven rinkelen ! Geef mij maar een gezellige woning, mét kleur en zonder chroom en zwarte en witte stenen.

 • Philomena Vanderweyen

  Mooi en smaakvol,een warm huis zonder veel poespas.