WOONVIDEO: Griet, Piet en hun kinderen gaan 'op vakantie' in een woonwagen in hun tuin

Eddy Vangroenderbeek
Het weer zit tijdens het verlengde weekend niet echt mee, maar dat betekent niet dat je daarom binnen moet blijven. Steeds meer mensen bouwen in hun tuin een tweede thuis waar ze het gevoel hebben op vakantie te zijn.

Griet en haar man Piet plaatsten achteraan het erf van hun boerderij in Dranouter een woonwagen onder een imposante notelaar en met zicht op de velden. Het minihuis op wielen werd vroeger gebruikt door circusartiesten en het koppel restaureerde hem volledig zelf met ecologische materialen. Vooraan is er een keukenhoekje, in het midden een woonruimte en achteraan een slaapkamer met een fantastisch uitzicht.

“We hebben zelfs elektriciteit en water. Hier komen we dus op vakantie, op 200 meter van ons huis”, lacht het koppel. Ook de drie kinderen hebben het helemaal naar hun zin in de tuin. Dat is niet moeilijk met een boomhut, een vijver met een roeibootje, klimtuigen en ezels, schapen en een paard als speelkameraden.

Meer lezen en andere bijgebouwen ontdekken? Het volledige artikel staat vandaag in de Pluszone en in onze weekendkrant.

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tim Peeters

  Beste gunny teck sommige mensen willen simpel leven en hebben geen pronkwagen of gelijk welke I phone nodig.zij zijn dan meestal ook niet het slachtoffer van hoge schulden ,zalig toch.

 • james vroman

  volgens mij behoort je tuin bij je woonhuis ...als je te ver van je huis staat met je caravan dan sta je op straat en dit mag uiteraard niet ...

 • Peter Buyck

  Men moet al een stevig stuk tuin hebben om er een tweede woonst te plaatsen...

 • VANSTEENKISTE

  zet uw tuinhuis op wielen....daarvoor heb je nooit een bouwvergunning voor nodig....!!!

 • Jan De Vos

  moet je wel een grote tuin hebben !!