WOONVIDEO. Dieter en Bart bouwden op Bali hun droomvilla met zicht op een uitgedoofde vulkaan

In 2014 nam het koppel hun intrek in hun droomvilla op Bali.
Eddy Vangroenderbeek In 2014 nam het koppel hun intrek in hun droomvilla op Bali.
Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland. Dieter en Bart trokken naar de andere kant van de wereld waar ze op het Indonesische eiland Bali een waanzinnige locatie vonden om te bouwen.

“Op onze brommer tuften we het hele eiland af om een geschikte grond te vinden”, vertelt Dieter. “Toen we hier aankwamen, aan de rand van een rijstveld en met zicht op een uitgedoofde vulkaan, konden we onze zoektocht staken. Vooral de sunset was verbluffend. Toen we die zagen, wisten we dat we nergens anders beter konden zitten.”

Die eerste avond was als een sprookje. We voelden ons de gelukkigste mensen ter wereld

Nadat de spaarboek van het koppel opnieuw was aangedikt, begonnen ze met de bouw van hun droomvilla. Hoewel alles vlot verliep, was het toch een helse periode. “Ik was zo stom om de coördinatie op mij te nemen”, lacht Dieter. “Dat was een job die ik fel onderschatte. Gelukkig kon ik via WhatsApp alles vanuit België op de voet volgen, maar nu en dan kwam ik ook ter plaatse een kijkje nemen.”

Maar eind goed, al goed en in 2014 nam het koppel hun intrek in hun villa. “Die eerste avond was als een sprookje. We voelden ons de gelukkigste mensen ter wereld en eigenlijk is dat tot op vandaag niet veranderd.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicole De waele

  Ja ...Dit is wondermooi proficiat beiden

 • Johan Van Biesen

  Op pensioen in een tropisch paradijs is niet ideaal als je niet tegen de vochtige warmte bestand bent, ik ga naar Jamaica zodra ik kan. Ik vind ook dat in Jamaica het 'grass' groener is, if you follow my drift...

 • Paul Vermeersch

  In Indonesie kan je als buitenlander geen eigendom bezitten. Dus de grond en de villa huren ze dus van een Indonesier. Hopelijk is dit contract heel goed opgesteld, want anders kunnen ze hun droomvilla kwijt geraken bij problemen met de eigenaar of bij zijn overlijden.

 • Elise Van Damme

  Heel mooi en van harte gegund. Maar niet moeilijk natuurlijk als je samen eigenaar bent van 4 goed draaiende zaken. Is voor een simpel werknemers-gezin een ver van mijn bed show.

 • Dick DECOCK

  Jammer dat degenen die geld hebben daar natuur gaan verkloten door daar van alles neer te poten.