WOONVIDEO: Bouwgrond én vrijstaand origineel huis voor 250.000 euro? Dit gezin deed het!

Binnenkijker

Eddy Vangroenderbeek
Caroline kent deze kindvriendelijke buurt al van kleins af. Toen er in 2009 een lap grond werd verkocht, aarzelden zij en haar man geen seconde. Dat het perceel niet zo’n goede oriëntatie had  en het totaalbudget maar 250.000 euro bedroeg, schrikte hen niet af. Het was aan architect Peter Van Impe van Ast77 om daar een oplossing voor te vinden.

En dat deed hij ook, met een even eenvoudige als slimme ingreep waarbij de traditionele indeling werd omgedraaid. De inkom situeert zich daarom achteraan en de tuin ligt aan de zuidwest georiënteerde straat. Dat laatste hield de architect niet tegen om op die plaats grote ramen te tekenen. Omdat de leefruimtes zo’n 120 cm onder het maaiveld liggen en er ook een haag is geplant, is er nauwelijks inkijk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Voorbijgangers zien enkel de verdieping met een extreem gesloten gevel zonder ook maar één raamopening. Nochtans zijn die er wel, alleen bevinden ze zich achter de bakstenen die op hun kant liggen en in een heel strak, repetitief patroon zijn gemetseld. De slaapkamers erachter zijn als pure nachtruimtes opgevat. Centraal op de verdieping is er een bureauhoek die licht binnenkrijgt via een groot glasvolume op de enige plaats waar het stenen omhulsel doorbroken wordt.

Meer lezen en ontdekken hoe het koppel bespaarde? Lees het artikel vandaag in onze weekendkrant of in de Pluszone. Proef nu vier weken voor één euro.
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stijn Coppejans

  Super realisatie!

 • wil baken

  Dat zal dan wel een heel klein stukje grond zijn, een stuk van 800 meter betaal je al meer dan 250.000 met beschrijf in. Of het moet in Oost Vlaanderen, Limburg of zo zijn of in de Ardennen.

 • Dominiek Maenhout

  250000€?? Niets van geloven beste mensen,... Wat is de bedoeling??

 • Tim Peeters

  geen protserige nieuwbouw maar de essentie.ja slim

 • Robbert Vandendorpe

  Voelt beetje aan als een sci-fi gevangenis ...