WOONVIDEO. Al deze te gekke gevels kleuren het Vlaamse landschap

Architectenbureau Oyo tekende deze woning met een gevel van gras.
Oyo Architectenbureau Oyo tekende deze woning met een gevel van gras.
Je moet maar de grens oversteken naar Nederland of op vakantie gaan naar Spanje of Italië en je merkt meteen dat zowat alle huizen er op elkaar lijken. Bijna nergens anders ter wereld is er zoveel architecturale vrijheid als België. En ook al is niet iedereen daar voorstander van, het levert soms spraakmakende gevels op die de ene al mooier vindt dan de andere.

Wij tonen enkele architecturale hoogstandjes van Adins-Van Looveren, Zoom Architecten, Ast 77, Jan Aerts, Oyo, Studio Okami en Rieten Daken Vranken.

Meer lezen en een glimp van het interieur opvangen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssens

  Hoogstandjes? Het is een goede zaak dat je origineel bent, maar als "origineel zijn" een doel wordt dan ben je verkeerd bezig.

 • Ben Strubbe

  Tja, Yves Vandeneynde, dat hangt wel van de regio af. De huizen in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland zijn al even mistroostig.

 • Mike Dobbels

  die koperen geven met die kerk achter ... veel lelijker kan het niet,,,

 • Yves Vandeneynde

  Vreselijk hoe lelijk België is op esthetisch vlak. Elk huis is anders: andere gevelsteen, andere gevelkleur, andere dak, andere dakgoot. Echt een kakofonie aan stijlen. Als je in het buitenland komt, merk je de esthetische rust en eenheid. Veel mooier en aangenamer.