De woonmeter is voor bepaalde doelgroepen nu gratis verkrijgbaar via de energiescans.
Volledig scherm
De woonmeter is voor bepaalde doelgroepen nu gratis verkrijgbaar via de energiescans. © www.woonmeter.be

Woonmeter maakt energiefactuur goedkoper voor kwetsbare gezinnen

Livios1 op de 5 gezinnen in Vlaanderen kampt met energiearmoede. En daar wil Vlaams minister van Energie Lydia Peeters verandering in brengen. De minister wil 9.750 woonmeters gratis verdelen aan kwetsbare gezinnen. Zo wil ze de energiearmoede bestrijden.

20 reacties

 • rudy saeys

  4 jaar geleden
  Zijn we dat niet allemaal .kwetsbare gezinnen .er mag dezer dagen niet veel verkeerd lopen met ons beetje overschot
 • Walter Lippens

  4 jaar geleden
  Wie zijn rekening niet kan betalen MOET afgesloten worden en daarmee basta.
 • Joris Heyninck

  4 jaar geleden
  Het probleem is niet de energiebedrijven. Maar de overheid die de intercommunales heeft opgericht en langs alle kanten heffingen en taksen op de energiefactuur duwt. En dan heb je nog de 21% BTW.
 • Agnès Derammelaere

  4 jaar geleden
  De enige partij die hier zeer realistisch in is blijft Nva, vanaf de dag dat ze verkozen werden hebben ze ons gewaarschuwd voor Blauw, Rood en Groen. Maar we wilden het niet geloven. Nog steeds geloven de mensen het niet. Er is niets menselijk aan Vld, Sp.a en Groen!, wie dàt nu nog stééds niet begrepen heeft zal het ook nooit meer begrijpen.
 • Karine Roeland

  4 jaar geleden
  Als energiebedrijven minder hebberig zouden zijn en de overheid ons minder besteelt, komen minder mensen in de armoede terecht. BTW voor nutsvoorzieningen verlagen is niet zo moeilijk. Maar het zijn mensen met geld die de regeltjes opstellen en geen rekening houden met mensen die heel wat minder hebben. Geld maakt niet gelukkig, zeggen degene die geen geldzorgen hebben.
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.