Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © thinkstock

Woningprijzen volgens Nationale Bank 13,5% te duur:
Wat is de impact van die ‘overwaardering’ op uw droomwoning?

Woningen zijn door de sterke stijging van de vastgoedprijzen vorig jaar maar liefst 13,5% te duur, aldus de Nationale Bank. Die stelt in haar jaarverslag van 2020 dat de overwaardering van de huizenprijzen bijna dubbel zo groot was als in 2019. Is vastgoed nog een interessante investering? Kan het nog duurder? En dreigt een huis écht onbetaalbaar te worden?

43 reacties

 • Pascal Depeizer

  5 dagen geleden
  @Eugene Gysels Hiermee bedoel ik. Ouderen verkopen oud huis en betalen veel te dik voor een klein appartementje in de stad. Of als ze mooie spaarboek hebben leggen ze bij om een kind huis aan te kunnen kopen. Je hoort nogal veel dat er 100.000 tot 200.000€ bijgesprongen word door pepe of mamie en papie. Omdat sparen niet meer opbrengt. Dus kinderen betalen gemakkelijk 100.000€ teveel voor een woning die het niet waard is omdat er toch bijgelegd word.
 • Eugene Gysels

  5 dagen geleden
  @Pascal Depeizer; Oudere generatie is hier de oorzaak van want de jeugd kan dat niet betalen ! Sorry beste maar dat is gewoon zever. Neem 100 $ van 1913 en ga kijken naar de huidige waarde dan zie je dat diezelfde 100 $ gezakt is tot minder dan 2 $ .M.A.W. ons geld is minder waard geworden dan het papier waarop het gedrukt is. Amerika, Engeland en Europa wilden oorlog voeren, aan regimechance doen, dus de goudstandaard werd afgeschaft en werd ons geld fiat geld oftewel geld = schuld.
 • Marcus Vadis

  7 dagen geleden
  Ik stel vast dat elk appartement dat te koop staat hier binnen de kortste keer verkocht is omdat mensen met spaargeld zitten waar ze geen intrest op krijgen. Het maakt hen niet uit of dat appartement dan 250k of 300k€ kost, ze kopen het , daarom stijgen de prijzen.
 • Philippe Willems

  1 week geleden
  De prijs wordt door de markt bepaald, door niemand anders. Dus dat is de schuld van niemand. Als de prijzen te hoog zijn, dan blijven de huizen of appartementen onverkocht. Zo simpel is dat. Nog nooit waren er in België zoveel eigenaars van een woning of appartement, en dat is een goede zaak. Ik zeg niet dat iedereen iets kan kopen, bovendien moeten velen die het wel kunnen keuzes maken om het mogelijk te maken.
 • Fonske Beys

  1 week geleden
  Kopers als u tussen de regels leest , immo wil niet dat prijzen dalen . Enkel om nog meer commissie . U allen gaan zonder hen in zee en prijzen storten morgen in .
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden