Herenhuis De Lindenbloem in Retie werd omgebouwd tot een cohousingproject. De aanbouw achteraan is nieuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Herenhuis De Lindenbloem in Retie werd omgebouwd tot een cohousingproject. De aanbouw achteraan is nieuw. © Eddy Vangroenderbeek

Wim en Greet wonen met dochter en (schoon)ouders onder één dak: “Huis bleef onze eigendom en zij konden als huurder intrekken”

Het statige herenhuis dat ze wilden verbouwen, was veel te groot voor hun gezin. Daarom vroegen Wim en Greet aan hun dochter en (schoon)ouders of ze niet bij hen wilden intrekken. Iedereen heeft nu zijn eigen appartement en beneden was er nog ruimte genoeg over voor Wims kantoor.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Als stap voor stap isoleren niet meer mag: welke impact zal de renovatieplicht hebben op de vastgoedmarkt?

  Als stap voor stap isoleren niet meer mag: welke impact zal de renovatie­plicht hebben op de vastgoed­markt?

  Vanaf 2023 geldt in Vlaanderen een renovatieplicht voor wie een energieverslindende woning koopt met een EPC-waarde E of slechter. In hoeverre zal die maatregel een impact hebben op de vastgoedmarkt? Worden woningen goedkoper of net duurder? Bart van Opstal, woordvoerder van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (Fednot), kijkt in zijn glazen bol. “We verwachten dat de vraag – en dus ook de prijs – van slecht geïsoleerde woningen zal dalen.”