Wifi op het terras of in de tuin? Zo doe je dat

.
Devolo .
Op je terras of in je tuin is de wifi-ontvangst vaak barslecht, omdat de router binnen verstopt zit in een hoekje of in de meterkast. De lage downloadsnelheid is amper genoeg om je e-mail te checken en iets verderop in de tuin is er zelfs helemaal geen signaal. Nochtans valt daar makkelijk iets aan te doen.

Veruit de meest eenvoudige manier is een wifi-omvormer. Binnen connecteer je een dLAN-adapter met de router en buiten plug je een wifi-adapter in een stopcontact dat gebruikt wordt als hotspot. De verbinding met het netwerk wordt automatisch gemaakt. Het signaal draagt niet alleen erg ver, je kunt ook rekenen op snelheden tot 300 Mbps. Dat is meer dan genoeg voor audio- en videostreams. Nogal wat toestellen moet je binnenhalen als het regent, maar de nieuwste generatie is stof- en waterbestendig.

Voorbeeld: devolo wifi outdoor-adapter, richtprijs: 169,90 euro.

.
Devolo .

Tip: Vergelijk hier de goedkoopste prijzen voor de Devolo Wifi Outdoor-adapter
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Misschien een schoon boompje en die WIFI eruit gooien in de tuin zijn er andere mooie dingen te doen dan te kijken op zo een stom scherm naar een hoop zever.

 • Tim Peeters

  Een zone van de tuin is zeer slechte of geen WiFi verbinding en dat is een zegen! Neem een boek geniet van je tuin doe een echt gesprek met vrienden,huisgenoten,familie.

 • Mike Zwarts

  40 meter verder in de tuin in men tuinhuis heb ik nog verbinding.

 • ronny meunier

  christian alex: de nagel op de kop !!

 • james vroman

  met 2 lege blikjes bier ...kijk op youtube werkt perfect !