WOON.LIVIOS

Gesponsorde inhoud

Warmtepomp doet energiefactuur gevoelig dalen

Dankzij het gebruik van een warmtepomp kan het E-peil van je woning met 20 tot 30 punten dalen.
Daikin Dankzij het gebruik van een warmtepomp kan het E-peil van je woning met 20 tot 30 punten dalen.
Het is geen geheim dat een nieuwbouwwoning moet voldoen aan de EPB-eisen. En naast optimaal comfort is het belangrijkste doel van een renovatieproject vaak het verminderen van je energieverbruik. Dankzij de installatie van een warmtepomp kan het E-peil gevoelig dalen. Met een lagere energiefactuur tot gevolg!

Het E-peil van je woning speelt een cruciale rol om te voldoen aan de EPB-eisen. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Verwarming en warmwatervoorziening hebben hier een grote invloed op. Dankzij het gebruik van een warmtepomp kan het E-peil met 20 tot 30 punten dalen. Warmtepompen zijn dus een zuinig en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele ketels of aardgas.

Voordelen en premies

Bovendien biedt een woning met een lage E-waarde een gezonder binnenklimaat en bijgevolg meer comfort. Ook je energiekosten en energiefactuur dalen, want een warmtepomp maakt gebruik van natuurlijk geproduceerde warmte die hij haalt uit het grondwater, de bodem of de buitenlucht. Tegelijk profiteer je van aanzienlijke belastingvoordelen. In Vlaanderen stelt de overheid je de eerste vijf jaar vrij van onroerende voorheffing. Als de warmtepomp uitsluitend sanitair warm water produceert, krijg je een premie van maximaal 750 euro toegekend. In Brussel bedraagt de premie maximaal 4.500 euro voor een warmtepomp voor ruimteverwarming en 1.500 euro voor een die sanitair warm water produceert.

Daikin Altherma-gamma

Het Daikin Altherma-gamma is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en aangepast aan de Europese klimaatbehoeften. In het gamma van de derde generatie zorgen de lucht-water-warmtepompen op lage temperatuur voor warmwaterproductie en verwarming in je woning. De Daikin Altherma ISU-warmtepomp (Integrated Solar Unit) heeft een geïntegreerde thermodynamische opslagtank die werkt volgens het principe van de semi-ogenblikkelijke productie van warm water. Het is een echte totaaloplossing op het vlak van efficiëntie, die de productie van sanitair warm water met behulp van zonnewarmte mogelijk maakt. Het systeem kan temperaturen tot 60 °C produceren en is geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Zelfs op zeer koude dagen – tot wel -25 °C – werkt het apparaat perfect. Vanaf 2019 werkt de Daikin Altherma ISU ook met R32. Dit is een alternatief koelmiddel dat het milieu minder belast. Dankzij de app ‘Online Controller’ van Daikin bestuur je de installatie eenvoudig vanop afstand, volgens jouw voorkeuren.

Warmtepompinstallateur 

Om nutteloos energieverbruik te vermijden, is het heel belangrijk om een warmtepomp te kopen met het juiste vermogen. Een warmtepompinstallateur analyseert nauwkeurig je warmtebehoefte. Zo kan je de juiste dimensionering voor je warmtepomp kiezen en zal je warmtepomp maximaal renderen. Na de installatie voert de warmtepompinstallateur een kwaliteitscontrole uit. Vervolgens past hij de warmtepomp aan jouw behoeften aan. Daikin raadt enkel erkende installateurs aan omdat 90% van het succes van een project afhangt van de kwaliteit van de uitgevoerde werken. Voor een erkend installateur, surf naar http://www.daikin.be of bel 0800 840 22.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dominiek Demeulemeester

    Dikke zever, vraag maar na hoeveel het verbruik jaarlijks is met een warmtepomp,bje mag dan vlug zonnepanelen leggen

  • werenfried londers

    Begrijp dit niet goed. Mijn gebuur heeft een warmtepomp die de warmte uit de grond haalt. Zijn elektriciteitsfactuur bedraagt 5000 Euro op een jaar. De mens is nooit thuis(woont alleen en gaat eten bij zijn ouders) en boven heeft hij geen verwarming. Dus verbruikt praktisch niets anders aan elektriciteit. Heeft nu zonnepanelen gelegd want kan anders elektriciteit niet meer betalen. Hallo goedkoop is een warmtepomp niet