Volledig scherm
© Thinkstock

Waarom we 50 procent meer huizen kopen in december

WonenJe zou denken dat we in december vooral veel cadeautjes kopen, maar blijkbaar schaffen we in deze periode ook veel vastgoed aan. In december worden er ongeveer 50 procent meer huizen en appartementen verkocht dan tijdens de andere maanden van het jaar. Dat zegt Century 21 Benelux, de grootste vastgoedgroep van België, na een analyse van de verkoopcijfers van de voorbije jaren.

5 reacties

 • Albert De Vries

  3 jaar geleden
  De meeste huizen worden in het vroege voorjaar verkocht, van midden januari tot midden april, omdat je dan vanaf de zomer van je nieuwe huis en tuin kan genieten. Van midden december tot midden januari ligt de verkoop zowat stil, Century 21 Benelux zou dat graag veranderen, lijkt mij. Fake news dus.
 • Chris Goossens

  3 jaar geleden
  Er worden meer woningen verkocht in de zomer (in het zonnetje), eer de akte dan komt te verlijden is het inderdaad december... Dat is de echte reden.
 • wim luyckx

  3 jaar geleden
  Theo, niemand is verplicht via een agentschap te verkopen.
 • Fonske Beys

  3 jaar geleden
  Voor +- 15.000 commissie steken ze graag tandjes bij per verkocht vastgoed . Kopers wanneer worden jullie eens wakker .
 • Frank Boghe

  3 jaar geleden
  Deze informatie klopt niet: tegen dat je bij de notaris bent om de finale akte te tekenen is de nieuwe wet al in voegen. Rap in december iets kopen helpt dus niet, tenzij je 3 maand geleden al de compromis getekend had bij de makelaar.
 1. 62 DIY-ideeën om je interieur een persoonlijke toets te geven
  Woon.

  62 DIY-ideeën om je interieur een persoonlij­ke toets te geven

  Ben je creatief aangelegd en hou je ervan om je interieur een persoonlijke toets te geven met iets zelfgemaakts? Dan is het atelierboek van vtwonen iets voor jou. Het is een verzameling van 62 ideeën voor grote en kleine projecten. Stuk voor stuk zijn het leuke én praktische aanvulling voor in je huis, zoals een messenblok, kast of lambrisering. Je hoeft de omschrijving niet braaf te volgen, maar kan er een eigen interpretatie aan geven. Het boek is uitgegeven door Lannoo en kost 22,50 euro. Bestellen kan hier.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Babygirafje Kamala geboren in Bellewaerde
  Play

  Babygiraf­je Kamala geboren in Bellewaer­de