Waanzinnig wonen: uniek vakwerkhuis krijgt opvallende make-over

.
05AM Arquitectura .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een vakwerkhuis in de buurt van Parijs.

De woning van eind 19de eeuw is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd, maar in het nieuwe interieur zitten nog heel wat verwijzingen naar vroeger. Het meest opvallende zijn de alkoven in de slaapkamers én in de badkamer.

.
05AM Arquitectura .
.
05AM Arquitectura .

In de badkamer maakten de Spaanse architecten van 05AM een volledig marmeren nis. Het natuurmateriaal komt ook elders in huis terug in het haardmeubel en in de keukentafel.

.
05AM Arquitectura .
.
05AM Arquitectura .
.
05AM Arquitectura .
.
05AM Arquitectura .
.
05AM Arquitectura .
.
05AM Arquitectura .
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pietje aalbers

  Originaliteit blijft het mooiste, ook naar de toekomst toe. Door een klassiek huis modern proberen te maken naar de mode á la 2019 is het verkloten voor de toekomst. Michel Angelo plafonds vonden ze in de jaren 60 ook oudbollig, nu is het weer uniek en mooi.

 • doris dierendonck

  de buitenkant is heel mooi, sommige kamers vind ik ook mooi, maar, er zijn ook kamers bij waarvan ik mij af vraag : is dit nu een koelkast of een kamer ? Er werd geen rekening gehouden met een warm en gezellig interieur, jammer

 • Patrick Vermeerschen

  de buitenkant blikt uitnodigend , de binnenkant omarmt helemaal niet zoals het zou moeten vind ik ervan .

 • Philippe Vander Haeghen

  Prachtig......... aan de buitenkant. Opnieuw is men erin geslaagd om de binnenkant volledig te verkloten.

 • Albert Hessens

  Het is zonder twijfel mooi en opmerkelijk om naar te kijken maar zonder rekening te houden met warme en gezelligheid. De architecten hebben voor zichzelf gewerkt ipv de klant.