Waanzinnig wonen: in deze penthouse heb je prachtig zicht over Braziliaanse stad

MCA Studio
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een penthouse in Brazilië.

Het dakappartement in Lago is door Ivan Rezende Arquitetura zo ontworpen dat de bewoners binnen en buiten maximaal zicht hebben op de landmarks van de stad. In de verte zie je niet alleen een reeks wolkenkrabbers, maar ook het Freitasmeer, de botanische stadstuin en een imposante berg. Er zijn slechtere omgevingen om te wonen, als je het ons vraagt.

(lees verder onder de foto’s)

MCA Studio
MCA Studio

Binnen en buiten lopen in elkaar over door verzonken raamprofielen en  het herhaald gebruik van materialen zoals marmer, mahoniehout en zichtbeton. Enkele kleurrijke meubels geven extra cachet aan het interieur. Een terras van 82 m² en een privézwembad maken het perfecte plaatje compleet.

MCA Studio
MCA Studio
MCA Studio
MCA Studio
MCA Studio
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • An De Clercq

    Het enige wat ik mooi vind aan het uitzicht is de berg en de blauwe lucht. En spijtig genoeg is dit uitzicht verpest door de lelijke flatgebouwen.

  • Louis Bouduin

    Ik weet niet waar hier zo geweldig aan is? Het is ook gewoon iedere dag hetzelfde. Met dezelfde gebouwen, drukte, lawaai en vervuiling. Na drie dagen ben je het zo beu als koude pap en zit je je te vervelen met je voorspelbare designer meubels.