Waanzinnig wonen: deze villa staat op een van de weinige ongerepte stukjes van de Costa Blanca

.
Fran Silvestre Arquitectos .
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Spanje.

Het huis is gebouwd op een klif in Calpe, een van de toeristische trekpleisters van de Costa Blanca waar veel landgenoten een tweede verblijf hebben. Alleen is de kans klein dat ze deze plek, op een van de weinige overgebleven stukjes ongerepte kust, al ontdekt hebben. Je moet dan ook heel goed kijken om de villa te ontdekken. Op de foto hieronder zie je de woning helemaal links in beeld.

.
Fran Silvestre Arquitectos .
.
Fran Silvestre Arquitectos .

De bouw was een huzarenstukje. De villa zweeft gedeeltelijk en rust voor de rest op een gigantische betonnen sokkel. Alle kamers zijn op dezelfde verdieping ondergebracht. De leefruimtes kijken uit op de zee en in de verte de lichtjes van de stad.

.
Fran Silvestre Arquitectos .
.
Fran Silvestre Arquitectos .
.
Fran Silvestre Arquitectos .
.
Fran Silvestre Arquitectos .
.
Fran Silvestre Arquitectos .
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter colson

  Smaken verschillen, maar zo'n bunker spreekt me echt niet aan. Lijkt eerder op een uitkijkpost van de Antlantikwal.

 • Yves Heremans

  Moet zalig zijn daar te wonen, rust, geen geklaag van buren, geen benul van de maatschappij die verzuring en jaloeze creeren, nee dit is genieten van de natuur om je heen! Lucky people i love it!

 • Pieter smit

  Witte schimmel op een prachtige rots, verwijderen die storende berg beton.

 • marc van de poel

  Ongerept of niet : ik vind dat een prachtig huis. Ik zou het wel willen ruilen voor mijn huidig stulpke. Alhoewel, ik denk dat de bakker wel een beetje veraf woont.

 • Marc Lauwers

  Zelf zou ik er niet willen wonen. Zo koud, is niks gezellig aan. Wel mooi uitzicht maar daar moet van mij geen stuk natuur voor opgeofferd worden.