Vorig jaar stierven over heel België 29 mensen aan CO-intoxicatie. Dat blijkt uit cijfers van het Antigifcentrum.
Volledig scherm
Vorig jaar stierven over heel België 29 mensen aan CO-intoxicatie. Dat blijkt uit cijfers van het Antigifcentrum. © DRU

Vorig jaar stierven 29 Belgen aan CO-intoxicatie: is jouw woning veilig genoeg?

LiviosVorig jaar stierven over heel België 29 mensen aan CO-intoxicatie, zo blijkt uit cijfers van het Antigifcentrum. Dat gebeurt vooral tussen de maanden oktober en februari. Nu we massaal onze verwarmingstoestellen aanzetten, steekt het gevaar op CO- of koolstofmonoxidevergiftiging opnieuw de kop op. Waar loopt het meestal mis en hoe voorkom je problemen de komende maanden? Bouwsite Livios geeft enkele nuttige tips. 

 1. Besparen op je energiefactuur: deze werken kan je doen voor 500, 5.000 en 10.000 euro

  Besparen op je energiefac­tuur: deze werken kan je doen voor 500, 5.000 en 10.000 euro

  Bijna de helft van de Vlamingen vreest op een gegeven moment de energierekening niet meer te kunnen betalen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN en ‘VTM Nieuws’. Snel die energiefactuur verlagen, is dan ook één van de eerste maatregelen die je best treft om te besparen. Al moet je daar soms wel eerst voor investeren. Gelukkig maak je ook met een kleiner budget al een verschil. Bouwsite Livios legt uit wat je kan doen.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.