De MobiScore varieert sterk van locatie tot locatie: binnen Gent al van 4,7 in de Kanaalzone tot 9,7 in het absolute stadscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
De MobiScore varieert sterk van locatie tot locatie: binnen Gent al van 4,7 in de Kanaalzone tot 9,7 in het absolute stadscentrum. © Google Maps

Voorstel Vlaams Bouwmeester: “Gunstige Mobiscore = groter fiscaal voordeel”

“Gebruik de Mobiscore om wie mobiliteitsvriendelijk gaat wonen fiscaal te belonen, en slecht gelegen locaties te ontraden.” Dat zegt de Vlaamse Bouwmeester na de lancering van de tool die voor elke Vlaamse woning aangeeft wat de milieu-impact voor verplaatsingen is. Zijn voorstel: hogere premies en meer belastingvoordeel voor wie ‘mobiliteitsvriendelijk’ gaat wonen. Maar minister van Omgeving Koen Van den Heuvel veegt het idee meteen van tafel.

242 reacties

 • Philippe JANSSENS

  2 jaar geleden
  Voor wie het nog niet begrijpt. De bouwmeester wordt betaald om iedereen naar een stad te jagen om vervolgens de vrijgekomen panden op het platteland aan een spotprijs te verkopen aan de elite zodat ze weer landheren kunnen worden, als koningen op hun landgoed. Op zich niet zo groen want die gasten kunnen behalve stelen niks anders dan scheten laten.
 • Dimitri Van Mechelen

  2 jaar geleden
  Ik woon niet al te dicht bij een station dus dat is dan zogezegd nadelig. Maar ik neem nooit de trein, als elektricien ga ik gewoon met men camionette naar de klant. Wat met kinderloze koppels die niet nabij een school zouden wonen? Zogezegd slecht maar totaal niet van toepassing voor hen, alleen zou het hen meer belastingen kosten... Objectieve en slimme tool noemen ze het... Ofwel ziet de regering zelf de hiaten niet en is dat echt triestig ofwel weten ze het wel en is dat nog triestiger...
 • Joske Zeeuw

  2 jaar geleden
  Mijn score is 9.3. Moet ik nu globaal minder belastingen betalen of slechts een beetje meer tegenover mensen die een "slechte" score hebben? Als je denkt dat je het meest absurde reeds gehoord hebt, komt er toch altijd weer iets dat straffer is. Allen een elektrische mobilhome met 30 cm isolatie kopen dan maar? Oh nee, dan betaal je meer aan parkeergeld dan aan een hypothecaire lening.
 • herman van cauter

  2 jaar geleden
  Volledig akkoord als het kindergeld voor meer dan 2 kinderen afgeschaft wordt. Dit zal veel meer impact hebben op het klimaat ! Natuurlijk niet goed voor de staatskas, terwijl het klimaat de volgende melkkoe is !
 • Dirk Jansen

  2 jaar geleden
  Bouwmeester = belastingdienst
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"