Architect Tim Peeters: "Weersta aan de verleiding om er gewoon in te vliegen en hier en daar iets te verbeteren zonder een gecoördineerd plan van aanpak."
Volledig scherm
Architect Tim Peeters: "Weersta aan de verleiding om er gewoon in te vliegen en hier en daar iets te verbeteren zonder een gecoördineerd plan van aanpak." © Tim Peeters Architecten

Voor architect Tim Peeters is het overduidelijk: “Renovatie en herbouw zijn de toekomst”

wonen De bouwsite Livios vroeg architect Tim Peeters uit Gent naar zijn beste tips voor (ver)bouwers. “Een van de belangrijkste uitdagingen in onze samenleving is open ruimte bewaren en zelfs uitbreiden, in combinatie met het creëren van nieuwe, betaalbare wooneenheden.”

34 reacties

 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Dus 200.000 uitgeven voor een krot in de rij. En dan kiezen voor de kosten om het slopen en een nieuw te bouwen of minstens 100.000 uitgeven aan een renovatie. Met die 300000 € kan je in Indonesië 50 jaar lang rentenieren zonder te werken. Met 500€ per maand heb je dan nog altijd 4 keer het minimumloon. Of er enkele rendabele ondernemingen mee opzetten om rijk te worden.
 • Robert Van Garderen

  4 jaar geleden
  Ik word heel moe van menses die voor mij willen bepalen wat ik zou moeten doen of zou kunnen doen. Dat bepaal ik zoveel mogelijk zelf wel. Ik zoek alleen nog een regering die mij wat laat overhouden zodat ik iets aan m’n huis zou kunnen doen.
 • Karine Roeland

  4 jaar geleden
  Een huis herbouwen? Dus eerst woning kopen, slopen en tenslotte een nieuwe woning bouwen? BTW is dan 21% want het is een nieuwbouw. Hoeveel kost dit grapje? De prijs van woningen is veel te hoog. Het is onze fout niet dat de bevolking drastisch toeneemt. Vroeger hadden gezinnen 1 à 2 kinderen, nu (zie sociale woningen) hebben ze er 3,4,5,... Wij moeten kleiner gaan wonen en de ministers?
 • Richard Derijcke

  4 jaar geleden
  Dus bouwen zal dan nog enkel voor rijke elites zijn.
 • Bob Fréson

  4 jaar geleden
  Ja, das juist, zolang den architect het niet moet betalen is dat in orde zeker. En zolang hij maar weelderig betaald wordt voor zijn miskleunen en fouten is het ook in orde zeker. Kom maar eens kijken wat voor fouten hier allemaal uitgestoken zijn door architecten. Je houdt het niet voor mogelijk. Maar ze zijn er wel allemaal weelderig voor betaald geweest.
 1. OPROEP. Wil(de) jij gebruik maken van het Vlaams renteloos renovatiekrediet? Wij zoeken mensen die willen getuigen hoe dat verloopt of verliep

  OPROEP. Wil(de) jij gebruik maken van het Vlaams renteloos renovatie­kre­diet? Wij zoeken mensen die willen getuigen hoe dat verloopt of verliep

  Vorig jaar lanceerde de Vlaamse overheid het renteloos renovatiekrediet, waardoor je tot 60.000 euro kan lenen om jouw pas aangekochte woning van een EPC-label D, E of F naar een A,B of C te brengen. Wil jij daarvan gebruik maken of heb je dat gedaan? Vertel ons hoe dat in zijn werk ging! Mail naar ariane.de.borger@dpgmedia.be en geef jouw telefoonnummer door, zodat we gemakkelijk contact kunnen opnemen.